Bimota Tesi H2: Prijs en specificaties

Bimota Tesi H2: Prijs en specificaties

Via de website van Bimota is het vanaf deze week mogelijk een pre-order te plaatsen voor de Bimota Tesi H2. Levering zal dan plaatsvinden vanaf 1 oktober dit jaar, voor Europa, waarna de verkopen wereldwijd uitgebreid zullen worden. Voor Europa zullen echter de eerste 250 exemplaren in een speciale Limited Edition uitvoering komen, voorzien van een unieke plaat met het serienummer. 

De Tesi H2 maakt gebruik van de techniek van de Kawasaki Ninja H2. Iets wat ook in lijn der verwachtingen lag na de overname door Kawaski november vorig jaar. Met name het blok is volledig identiek. Zo heeft ook de Bimota Tesi H2 het 998 cc grote 4 cilinder lijn motorblok met supercharger. dat Kawasaki blok levert ook in de Tesi H2 een vermogen van 231 Pk bij 11.500 toeren per minuut. Het maximaal koppel van 141 Nm komt vrij bij 11.00 toeren per minuut.

Door gebruik van lichtere materialen zoals carbon en aluminium komt het gewicht van de Bimota echter wel wat lager uit, specifieke getallen ontbreken echter. Qua afmetingen is de Bimota op millimeters een klein stukje korter en juist weer iets hoger. Grootste verschil is uiteraard het uiterlijk, waarbij de aandacht direct gaat naar de gefreesde aluminium Tesi-swingarm aan de voorzijde, die de Bimota een compleet eigenzinning uiterlijk en uniek veersysteem geeft.

Prijzen specifiek voor Nederland zijn nog niet vrij gegeven. In Italië moet de Bimota Tesi H2 €64.000,- kosten, dit is inclusief de 22% BTW die Italië voert. In Nederland zal de prijs hierdoor flink hoger uitvallen, omdat de BPM op motorfietsen ook nog eens ruim 19% bovenop de catalogusprijs komt.


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form