Ducati hervat productie vanuit fabriek Borgo Panigale

Ducati hervat productie vanuit fabriek Borgo Panigale

Vanaf vandaag 27 april hervat Ducati de productie in de fabriek Borgo Panigale. Vanwege de maatregelen aangaande het Corona-virus is de fabriek gesloten geweest vanaf vrijdag 13 maart. Hiermee is de eerste stap gezet in het proces om langzaam terug te keren naar een normale situatie. De Italiaanse regering heeft aangegeven dat bedrijven die gericht zijn op de export en een cruciale factor spelen binnen de Italiaanse economie de productie weer mogen hervatten.
In wat Ducati de eerste fase noemt, starten enkel werknemers die direct betrokken zijn bij de productie. Vanaf vandaag starten als eerste de mensen die aan de motoren werken en vanaf morgen ook de medewerkers die de motorfietsen in elkaar zetten. Hierbij worden enkel mensen de fabriek binnen gelaten die niet vanuit huis kunnen werken. Om het aantal mensen binnen de fabriek minimaal te houden, zijn daarnaast de diensttijden veranderd. in plaats van een reguliere dienst van acht uur, zullen de medewerkers werken in diensten van twee maal zeven uur. De kantine zal open zijn, maar per werknemer zullen er 4 stoelen staan, om de ruimte tussen werknemers zo groot mogelijk te houden. Mondkapjes zijn verplicht voor iedere werknemer binnen de fabriek, zelfs wanneer zij niet in de nabijheid van iemand anders werken.
Ducati CEO Claudio Domenicali geeft aan dat Ducati klaar is voor deze stap. Mede door de voorbereiding van enkele weken en de nauwe samenwerking met de Italiaanse regering die de nodige ondersteuning heeft geboden bij het opzetten van de maatregelen. Verder geeft hij aan dat de motorfietsmarkt sterk seizoensgebonden is, waardoor de productiestop in Maart en April nu al zorgt voor negatieve effecten op de verkoop. Hij vervolgt dat nu de Duitse dealers sinds een week weer open zijn, de Chinese markt flink aantrekt en de verkopen in Japan en Korea stijgen er een groot tekort is ontstaan in nieuwe motoren. Door de herstart van productie hoopt hij een deel van de verliezen te kunnen compenseren. Hij sluit af met alle medewerkers van Ducati te bedanken voor hun toewijding, geduld en de ondersteuning in de herstart van de productie.

 

Hieronder volgt het officiële persbericht van Ducati:

 

Ducati start zijn motoren weer op: nieuwe motoren komen binnenkort bij de dealers binnen.

  • Op maandag 27 april zal de productie in de Ducati-fabriek in Borgo Panigale geleidelijk aan weer op gang komen.
  • Werknemers die worden opgeroepen om te werken, zijn het minimum dat nodig is om productie- en onderzoeksactiviteiten uit te voeren en moeten zich houden aan een rigide veiligheidsprotocol dat samen met de RSU is ontwikkeld en waarvoor een specifieke overeenkomst geldt. Maskers zullen verplicht zijn voor iedereen, ongeacht de afstand.
  • Claudio Domenicali: " Het is absoluut noodzakelijk om goed te letten op de strikte naleving van de veiligheidsprocedures: het virus is niet verdwenen. Het werk dat samen met de regio Emilia-Romagna is verricht, is belangrijk geweest. Het wordt een uiterst moeilijk jaar, maar het opnieuw opstarten is nog steeds een begin; we hebben veel bestellingen voor de Streetfighter V4, voor de Multistrada GT en voor de Panigale V2. De motor is een perfect voertuig voor 'fase twee': geen parkeerproblemen en afstandelijkheid gegarandeerd; veiligheid en plezier tegelijk".

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 26 april 2020 - Ducati zal geleidelijk aan terugkeren naar een normale situatie, met de gestage hervatting van de productie in de Borgo Panigale fabriek, die op maandag 27 april zal beginnen.
In overeenstemming met het reglementaire protocol voor maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus op de werkplek tegen te gaan en in te dammen, heeft Ducati op vrijdag 13 maart de productie in zijn fabriek in Bologna tijdelijk stopgezet om de productieschema's te reorganiseren. Toen kwam het decreet dat alle niet-essentiële activiteiten opschortte en dus, ondanks het feit dat de organisatie klaar was, de productie niet herstartte. De geleidelijke verbetering van de gezondheidstoestand heeft de regering vandaag de dag in staat gesteld om bedrijven die als strategisch worden beschouwd voor de nationale economie, waarvan de activiteit voornamelijk gericht is op de export en waarvoor een verlenging van de schorsing het risico zou inhouden dat ons land extra marktaandelen zou verliezen, in staat te stellen de productie te hervatten.

Dit is een eerste fase van terugkeer, waarbij op dit moment slechts een deel van de werknemers die voor de productielijnen bestemd zijn, betrokken zal zijn. Het personeel van de werkplaats zal eerst beginnen, daarna de monteurs van de motoren en, vanaf dinsdag 28 april, de monteurs van de motorfietsen. Wat de werknemers betreft, zal het gebruik van slim werken verplicht blijven, alleen degenen die niet in staat zijn om hun werk thuis uit te voeren, zullen toegang krijgen tot de fabriek. Alle middelen die worden ingezet op het gebied van handel, marketing, IT, personeelsbeheer, financiën, inkoop en logistiek zullen dus op afstand werken. De productie is gereorganiseerd, van een acht uur durende dienst naar twee zeven uur durende diensten, zodat er zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de fabriek aanwezig zijn en er dus zo min mogelijk contact is. De kantine zal actief zijn, maar met één zitplaats per vier stoelen.

De technici die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling en die hun werk niet thuis kunnen doen, waren al aan het werk volgens de specifieke ATECO-code: daarom zijn de technici van de motortestruimten, de technici die de motortesten uitvoeren en de technici die de laboratoriumtests uitvoeren, allemaal aanwezig op Borgo Panigale. Alle designers, projectmanagers en degenen die op de calculatieafdeling werken, werken op afstand. Dit zal zorgen voor de levering van Ducati-motoren en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Alle gedragsregels die in Ducati van kracht zijn voldoen aan het bijgewerkte gemeenschappelijke protocol van 24 april, en zijn op sommige punten zelfs nog restrictiever. Zo is er binnen het bedrijf een absolute vereiste om maskers te gebruiken, ongeacht de afstand. Het hele Ducati-protocol is het resultaat van het werk van een gezamenlijke commissie van het bedrijf en de RSU (unified worker representation body) die werd gevormd op 23 februari, slechts twee dagen na de ontdekking van de eerste besmette persoon in Italië. Veel van de ingevoerde maatregelen zijn het resultaat van een zorgvuldige analyse van de protocollen die worden gebruikt in de Chinese fabrieken van de VW-groep, in het bijzonder de FAW-VW van Chanchung, waar de productie slechts een week werd opgeschort, maar waar nog steeds strenge beschermings-, afstands- en saneringsmaatregelen van kracht zijn.

"We zijn klaar om te starten, we hebben de afgelopen weken hard gewerkt om elk risico tot een minimum te beperken", aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati. "Desondanks zullen we uiterst voorzichtig en rigoureus moeten zijn. Het virus is nog steeds in omloop en we moeten daarom voorzichtig zijn met het bestrijden van elke mogelijke vorm van overdracht. Dit is de reden waarom alle mensen die aanwezig zijn in de fabriek maskers zullen dragen, we moeten de bevolking beschermen tegen de aanwezigheid van asymptomatische positieven die, hoewel in een zeer klein percentage, vandaag de dag aanwezig zijn en niet zullen worden geïdentificeerd door de verplichte temperatuurtest. Serologische tests kunnen helpen, maar ze zijn slechts een momentopname; ze moeten elke dag voor binnenkomst worden herhaald, en dit is natuurlijk uiterst moeilijk. Daarom zijn maskers en afstandelijkheid zo belangrijk. We zullen de protocollen uiteraard aanpassen aan de ontwikkeling van de gezondheidssituatie en aan de aanwijzingen van de staat en de regio Emilia-Romagna. We hebben voortdurend contact gehad met president Bonaccini, die ik bedank voor de steun, met raadslid Colla en met commissaris Venturi om ons beter voor te bereiden op deze eventualiteit. De markt voor tweewielers is zeer seizoensgebonden en de stopzetting van de productie in maart en april heeft al negatieve gevolgen gehad voor de verkoop. De Chinese markt is al booming, de verkoop in Korea en Japan doet het goed. In Duitsland zijn de dealers al een week open en hebben we al een groot tekort aan producten. Ik denk echt dat we door deze herstart de negatieve effecten van de lockdown, die we helaas op het slechtste moment hebben moeten respecteren, in ieder geval gedeeltelijk kunnen beperken. We hebben een prachtige orderportefeuille: de gloednieuwe Streetfighter V4 die net is gelanceerd, heeft unanieme goedkeuring gekregen van de gespecialiseerde pers en is de onbetwiste koningin van de categorie. Helaas werd de productie slechts een maand na de start stopgezet. Dan zijn er ook veel bestellingen voor de Multistrada 1260 S Grand Tour en voor de Panigale V2. We hebben ook de lege magazijnen van de Multistrada 950 en Ducati Scrambler 1100 PRO. Ik ben ervan overtuigd dat de motorfiets in deze 'fase twee' een buitengewoon middel zal blijken te zijn om plezier, passie en de mogelijkheid om een voertuig te hebben waarmee je het weekend kunt doorbrengen, maar ook om je snel en veilig in de stad te verplaatsen, zonder problemen met parkeren of social distancing. Ik wil alle Ducati-medewerkers bedanken die deze zeer afwijkende fase geduldig en gezamenlijk hebben begeleid en ons ondersteunen bij het beheer van de herstart".

Ondanks de heropening van de productielijnen bevestigt Ducati dat het bezoek aan het museum, de fabriek en Fisica in Moto tot nader order opgeschort blijft, en dat de toegang tot de fabriek verboden is voor leveranciers, dealers, externe gecontracteerde bedrijven en extern personeel in het algemeen, tenzij bewezen en onvermijdelijk vereist voor de continuïteit van de productieactiviteiten, de productontwikkeling en de algemene diensten.

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Nieuw: 2021 Aprilia SX en RX 125
Nieuw: 2021 Aprilia SX en RX 125
Aprilia heeft de SX en RX 125 voor 2021 voorzien van een update. Door deze update zijn beide modellen nu ook geschikt voor de Euro-5 norm. Om beide...
Occasionverkoop motoren daalt in februari maar groeit tussen particulieren
Occasionverkoop motoren daalt in februari maar groeit tussen particulieren
Net als de verkoop van nieuwe motorfietsen, blijft ook die van tweedehands motoren in de eerste twee maanden van 2021 iets achter bij die van vorig...
Testmotor: eerste test 2021 Husqvarna Svartpilen 125
Testmotor: eerste test 2021 Husqvarna Svartpilen 125
Door de redactie van Testmotor.nl is de nieuwe Husqvarna Svartpilen 125 getest tijdens de persintroductie in de omgeving van Barcelona. De hele tes...
Het Grote Mobiliteitsdebat: ook plaats voor motorrijden?
Het Grote Mobiliteitsdebat: ook plaats voor motorrijden?
Vandaag vindt het Grote Mobiliteitsdebat online plaats. Organisator is de Mobiliteitsalliantie, een samenwerkingsverband van 25 partijen die een ro...
2021 Indian Motorcycle Chieftain Elite
2021 Indian Motorcycle Chieftain Elite
Indian Motorcycle onthulde gisteren de 2021 Chieftain Elite, vooralsnog zal de gelimiteerde grote bagger van Indian niet naar Nederland komen. Om h...

Motorsport

Orla Chennaoui nieuwe presentatrice MotoGP op Eurosport
Orla Chennaoui nieuwe presentatrice MotoGP op Eurosport
De Britse presentatrice Orla Chennaoui zal bij de MotoGP-uitzendingen op Eurosport de presentatie van de Nederlandse uitzendingen op zich gaan neme...
Nieuwe kleuren voor Valentino Rossi in 2021
Nieuwe kleuren voor Valentino Rossi in 2021
Valentino Rossi, de bekendste motorcoureur ter wereld, zal in het komende MotoGP-seizoen aantreden in een nieuwe kleurstelling, nadat hij overstapt...
2021 Ducati Club Race zonder publiek
2021 Ducati Club Race zonder publiek
De Club Race Commissie van de Ducati Club Nederland organiseert dit jaar van 28-30 mei de 41e Ducati Club Race op het TT Circuit Assen. Door beperk...
WorldSBK Superbikes 2021 op TT-Circuit Assen uitgesteld
WorldSBK Superbikes 2021 op TT-Circuit Assen uitgesteld
Naar aanleiding van de aanhoudende COVID-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende regionale regelgeving in Drenthe melden de FIM, overheidsfunction...
MXGP motorcross: eerste Grand Prix van 2021 is in Nederland
MXGP motorcross: eerste Grand Prix van 2021 is in Nederland
Organisator Infront Moto Racing komt, zoals was te verwachten, met een aantal updates voor de voorlopige 2021 kalender van het MGXP Motocross Werel...

Motorprijzen

Piaggio motorscooters prijslijst 2021
Piaggio motorscooters prijslijst 2021
De 2021 prijslijst van Piaggio bevat de bekende range aan lichte motorscooters en de populaire MP3 driewielers. Qua motorscooters is alles goed ver...
Moto Guzzi prijslijst 2021
Moto Guzzi prijslijst 2021
Op de prijslijst van Moto Guzzi staan drie modellen die sinds 2021 allemaal van hetzelfde 850 cc motorblok zijn voorzien; de karakteristieke 9...
Vespa scooters prijslijst 2021
Vespa scooters prijslijst 2021
Vespa blijft als bestverkochte merk van Piaggio de kar trekken voor de Italiaanse fabrikant. De Vespa retro-motorscooters zijn en blijven mateloos ...
Aprilia motoren prijslijst 2021
Aprilia motoren prijslijst 2021
De 2021 prijslijst van Aprilia is in Nederland wel heel kort geworden, met maar vier modellen erop. De belangrijke nieuwkomers zijn natuurlijk de R...
Harley-Davidson prijslijst 2021
Harley-Davidson prijslijst 2021
Op de nieuwe 2021 prijslijst van Harley-Davidson is de verrassende Pan America 1250 de opvallendste nieuwkomer. Dit is niet in de laatste plaats do...

Motorbranche

Nieuw logo voor Peugeot Motocycles & scooters
Nieuw logo voor Peugeot Motocycles & scooters
Met de komst van een nieuwe logo voor automerk Peugeot, geldt deze nieuwe "brand identity" ook voor de tweewielertak, ondanks het feit dat deze afd...
Motormarkt België: 10% daling in februari 2021
Motormarkt België: 10% daling in februari 2021
Afgelopen maand kende de Belgische motormarkt een daling van 10% ten opzichte van februari 2020. Evenals in Nederland is het terugzakken in het aan...
Qooder alleen nog bij autodealers, Hans van Wijk Motoren stopt
Qooder alleen nog bij autodealers, Hans van Wijk Motoren stopt
Met ingang van 1 maart 2021 hebben Qooder Nederland en Hans van Wijk Motoren in Zoetermeer afgesproken dat alle Qooder-activiteiten in Nederland on...
CBS: omzetstijging motorbranche in 2020
CBS: omzetstijging motorbranche in 2020
Het CBS heeft de nieuwste kwartaalcijfers over de auto- en motorbranche bekend gemaakt. Hoewel de cijfers pas na ongeveer vijf maanden na afloop va...
Winkelen Op Afspraak ook voor motordealers en -winkels vanaf volgende week
Winkelen Op Afspraak ook voor motordealers en -winkels vanaf volgende week
Het kabinet is voornemens om met ingang van 3 maart 2021 Winkelen Op Afspraak mogelijk te maken, zo maakte Premier Mark Rutte gisteravond bekend. D...

Motorvacatures

MotorVacature: Marketing Manager Hoco Parts
MotorVacature: Marketing Manager Hoco Parts
Hoco Parts te Barneveld is dé B2B kwaliteitsgroothandel in Premium aftermarket motoronderdelen en accessoires en sinds jaar en dag leverancier voor...
MotorVacature: Product Specialist motoronderdelen
MotorVacature: Product Specialist motoronderdelen
Hoco Parts in Barneveld is dé B2B kwaliteitsgroothandel in Premium aftermarket motoronderdelen en accessoires en sinds jaar en dag leverancier voor...
MotorVacature: Parts and Accessories Section Coordinator
MotorVacature: Parts and Accessories Section Coordinator
Parts and Accessories Section (PAS) Coordinator - Kawasaki Motors Europe  Main purposes of the role:  • To support Kawasaki Motors...
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising (2)
MotorVacature: Assistant Product Manager Clothing & Merchandising (2)
Project opportunity within Clothing and Merchandising Kawasaki Motors Europe, located in Hoofddorp in the Netherlands. 6 months temporary proj...
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorkleding & Helmen
MotorVacature: Verkoopadviseur Motorkleding & Helmen
Alpinestars, Rukka, Bering, HJC, Macna, Sidi en Daytona: een greep uit de collectie A-merken van onze kleding afdeling! Vind je het een uitdaging o...

Persberichten

Treiler aanhangwagens: geremd, neerlaatbaar en opvouwbaar motorvervoer
Treiler aanhangwagens: geremd, neerlaatbaar en opvouwbaar motorvervoer
Het Treiler-assortiment van Eiler biedt de eerste geremde, neerlaatbare en opvouwbare motoraanhangwagen ter wereld aan – Made in Germany. De T...
Damen Motorkleding: nieuwe Bellavista motorjas voor vrouwen
Damen Motorkleding: nieuwe Bellavista motorjas voor vrouwen
Er is weer nieuws bij Damen Motorkleding. Steeds meer vrouwen behalen het motorrijbewijs en dus moet er ook een goed aanbod dames motorjassen ...
Persdossier: alles over de 2021 Harley-Davidson Pan America 1250
Persdossier: alles over de 2021 Harley-Davidson Pan America 1250
De Pan America 1250 en Pan America 1250 Special worden aangedreven door de nieuwe 152pk Revolution Max 1250-motor, een vloeistofgekoelde V-Twin met...
Honda verlaagt prijs NC750X en NC750X DCT
Honda verlaagt prijs NC750X en NC750X DCT
De NC750X is één van de succesvolle modellen van Honda in Nederland (en in Europa), ondanks een stevige evolutie voor 2021, heeft Honda toch beslis...
Continental halveert aantal bandenstickers, scheelt 110 ton plastic
Continental halveert aantal bandenstickers, scheelt 110 ton plastic
Vanaf januari 2021 zal bandenfabrikant Continental in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) niet langer twee, maar nog maar één sticker g...

Plaats Reactie


{rsform 3}