Ducati hervat productie vanuit fabriek Borgo Panigale

Vanaf vandaag 27 april hervat Ducati de productie in de fabriek Borgo Panigale. Vanwege de maatregelen aangaande het Corona-virus is de fabriek gesloten geweest vanaf vrijdag 13 maart. Hiermee is de eerste stap gezet in het proces om langzaam terug te keren naar een normale situatie. De Italiaanse regering heeft aangegeven dat bedrijven die gericht zijn op de export en een cruciale factor spelen binnen de Italiaanse economie de productie weer mogen hervatten.
In wat Ducati de eerste fase noemt, starten enkel werknemers die direct betrokken zijn bij de productie. Vanaf vandaag starten als eerste de mensen die aan de motoren werken en vanaf morgen ook de medewerkers die de motorfietsen in elkaar zetten. Hierbij worden enkel mensen de fabriek binnen gelaten die niet vanuit huis kunnen werken. Om het aantal mensen binnen de fabriek minimaal te houden, zijn daarnaast de diensttijden veranderd. in plaats van een reguliere dienst van acht uur, zullen de medewerkers werken in diensten van twee maal zeven uur. De kantine zal open zijn, maar per werknemer zullen er 4 stoelen staan, om de ruimte tussen werknemers zo groot mogelijk te houden. Mondkapjes zijn verplicht voor iedere werknemer binnen de fabriek, zelfs wanneer zij niet in de nabijheid van iemand anders werken.
Ducati CEO Claudio Domenicali geeft aan dat Ducati klaar is voor deze stap. Mede door de voorbereiding van enkele weken en de nauwe samenwerking met de Italiaanse regering die de nodige ondersteuning heeft geboden bij het opzetten van de maatregelen. Verder geeft hij aan dat de motorfietsmarkt sterk seizoensgebonden is, waardoor de productiestop in Maart en April nu al zorgt voor negatieve effecten op de verkoop. Hij vervolgt dat nu de Duitse dealers sinds een week weer open zijn, de Chinese markt flink aantrekt en de verkopen in Japan en Korea stijgen er een groot tekort is ontstaan in nieuwe motoren. Door de herstart van productie hoopt hij een deel van de verliezen te kunnen compenseren. Hij sluit af met alle medewerkers van Ducati te bedanken voor hun toewijding, geduld en de ondersteuning in de herstart van de productie.

 

Hieronder volgt het officiële persbericht van Ducati:

 

Ducati start zijn motoren weer op: nieuwe motoren komen binnenkort bij de dealers binnen.

  • Op maandag 27 april zal de productie in de Ducati-fabriek in Borgo Panigale geleidelijk aan weer op gang komen.
  • Werknemers die worden opgeroepen om te werken, zijn het minimum dat nodig is om productie- en onderzoeksactiviteiten uit te voeren en moeten zich houden aan een rigide veiligheidsprotocol dat samen met de RSU is ontwikkeld en waarvoor een specifieke overeenkomst geldt. Maskers zullen verplicht zijn voor iedereen, ongeacht de afstand.
  • Claudio Domenicali: " Het is absoluut noodzakelijk om goed te letten op de strikte naleving van de veiligheidsprocedures: het virus is niet verdwenen. Het werk dat samen met de regio Emilia-Romagna is verricht, is belangrijk geweest. Het wordt een uiterst moeilijk jaar, maar het opnieuw opstarten is nog steeds een begin; we hebben veel bestellingen voor de Streetfighter V4, voor de Multistrada GT en voor de Panigale V2. De motor is een perfect voertuig voor 'fase twee': geen parkeerproblemen en afstandelijkheid gegarandeerd; veiligheid en plezier tegelijk".

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 26 april 2020 - Ducati zal geleidelijk aan terugkeren naar een normale situatie, met de gestage hervatting van de productie in de Borgo Panigale fabriek, die op maandag 27 april zal beginnen.
In overeenstemming met het reglementaire protocol voor maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus op de werkplek tegen te gaan en in te dammen, heeft Ducati op vrijdag 13 maart de productie in zijn fabriek in Bologna tijdelijk stopgezet om de productieschema's te reorganiseren. Toen kwam het decreet dat alle niet-essentiële activiteiten opschortte en dus, ondanks het feit dat de organisatie klaar was, de productie niet herstartte. De geleidelijke verbetering van de gezondheidstoestand heeft de regering vandaag de dag in staat gesteld om bedrijven die als strategisch worden beschouwd voor de nationale economie, waarvan de activiteit voornamelijk gericht is op de export en waarvoor een verlenging van de schorsing het risico zou inhouden dat ons land extra marktaandelen zou verliezen, in staat te stellen de productie te hervatten.

Dit is een eerste fase van terugkeer, waarbij op dit moment slechts een deel van de werknemers die voor de productielijnen bestemd zijn, betrokken zal zijn. Het personeel van de werkplaats zal eerst beginnen, daarna de monteurs van de motoren en, vanaf dinsdag 28 april, de monteurs van de motorfietsen. Wat de werknemers betreft, zal het gebruik van slim werken verplicht blijven, alleen degenen die niet in staat zijn om hun werk thuis uit te voeren, zullen toegang krijgen tot de fabriek. Alle middelen die worden ingezet op het gebied van handel, marketing, IT, personeelsbeheer, financiën, inkoop en logistiek zullen dus op afstand werken. De productie is gereorganiseerd, van een acht uur durende dienst naar twee zeven uur durende diensten, zodat er zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de fabriek aanwezig zijn en er dus zo min mogelijk contact is. De kantine zal actief zijn, maar met één zitplaats per vier stoelen.

De technici die zich bezighouden met onderzoek en ontwikkeling en die hun werk niet thuis kunnen doen, waren al aan het werk volgens de specifieke ATECO-code: daarom zijn de technici van de motortestruimten, de technici die de motortesten uitvoeren en de technici die de laboratoriumtests uitvoeren, allemaal aanwezig op Borgo Panigale. Alle designers, projectmanagers en degenen die op de calculatieafdeling werken, werken op afstand. Dit zal zorgen voor de levering van Ducati-motoren en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Alle gedragsregels die in Ducati van kracht zijn voldoen aan het bijgewerkte gemeenschappelijke protocol van 24 april, en zijn op sommige punten zelfs nog restrictiever. Zo is er binnen het bedrijf een absolute vereiste om maskers te gebruiken, ongeacht de afstand. Het hele Ducati-protocol is het resultaat van het werk van een gezamenlijke commissie van het bedrijf en de RSU (unified worker representation body) die werd gevormd op 23 februari, slechts twee dagen na de ontdekking van de eerste besmette persoon in Italië. Veel van de ingevoerde maatregelen zijn het resultaat van een zorgvuldige analyse van de protocollen die worden gebruikt in de Chinese fabrieken van de VW-groep, in het bijzonder de FAW-VW van Chanchung, waar de productie slechts een week werd opgeschort, maar waar nog steeds strenge beschermings-, afstands- en saneringsmaatregelen van kracht zijn.

"We zijn klaar om te starten, we hebben de afgelopen weken hard gewerkt om elk risico tot een minimum te beperken", aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati. "Desondanks zullen we uiterst voorzichtig en rigoureus moeten zijn. Het virus is nog steeds in omloop en we moeten daarom voorzichtig zijn met het bestrijden van elke mogelijke vorm van overdracht. Dit is de reden waarom alle mensen die aanwezig zijn in de fabriek maskers zullen dragen, we moeten de bevolking beschermen tegen de aanwezigheid van asymptomatische positieven die, hoewel in een zeer klein percentage, vandaag de dag aanwezig zijn en niet zullen worden geïdentificeerd door de verplichte temperatuurtest. Serologische tests kunnen helpen, maar ze zijn slechts een momentopname; ze moeten elke dag voor binnenkomst worden herhaald, en dit is natuurlijk uiterst moeilijk. Daarom zijn maskers en afstandelijkheid zo belangrijk. We zullen de protocollen uiteraard aanpassen aan de ontwikkeling van de gezondheidssituatie en aan de aanwijzingen van de staat en de regio Emilia-Romagna. We hebben voortdurend contact gehad met president Bonaccini, die ik bedank voor de steun, met raadslid Colla en met commissaris Venturi om ons beter voor te bereiden op deze eventualiteit. De markt voor tweewielers is zeer seizoensgebonden en de stopzetting van de productie in maart en april heeft al negatieve gevolgen gehad voor de verkoop. De Chinese markt is al booming, de verkoop in Korea en Japan doet het goed. In Duitsland zijn de dealers al een week open en hebben we al een groot tekort aan producten. Ik denk echt dat we door deze herstart de negatieve effecten van de lockdown, die we helaas op het slechtste moment hebben moeten respecteren, in ieder geval gedeeltelijk kunnen beperken. We hebben een prachtige orderportefeuille: de gloednieuwe Streetfighter V4 die net is gelanceerd, heeft unanieme goedkeuring gekregen van de gespecialiseerde pers en is de onbetwiste koningin van de categorie. Helaas werd de productie slechts een maand na de start stopgezet. Dan zijn er ook veel bestellingen voor de Multistrada 1260 S Grand Tour en voor de Panigale V2. We hebben ook de lege magazijnen van de Multistrada 950 en Ducati Scrambler 1100 PRO. Ik ben ervan overtuigd dat de motorfiets in deze 'fase twee' een buitengewoon middel zal blijken te zijn om plezier, passie en de mogelijkheid om een voertuig te hebben waarmee je het weekend kunt doorbrengen, maar ook om je snel en veilig in de stad te verplaatsen, zonder problemen met parkeren of social distancing. Ik wil alle Ducati-medewerkers bedanken die deze zeer afwijkende fase geduldig en gezamenlijk hebben begeleid en ons ondersteunen bij het beheer van de herstart".

Ondanks de heropening van de productielijnen bevestigt Ducati dat het bezoek aan het museum, de fabriek en Fisica in Moto tot nader order opgeschort blijft, en dat de toegang tot de fabriek verboden is voor leveranciers, dealers, externe gecontracteerde bedrijven en extern personeel in het algemeen, tenzij bewezen en onvermijdelijk vereist voor de continuïteit van de productieactiviteiten, de productontwikkeling en de algemene diensten.


  • slide 2
  • Slide 1
  • Slide 1
  • Slide 1
  • slide 2
  • Slide 1

Laatste Nieuws


Motornieuws

Recall: Yamaha Tenere 700
Recall: Yamaha Tenere 700
Yamaha Motor Nederland B.V. heeft een terugroepactie gemeld bij de RDW op de Tenere 700. De door Testmotor.nl onlangs nog gereden adventure motorfi...
Oostenrijk verbiedt standaard uitlaatgeluid motoren op aantal wegen
Oostenrijk verbiedt standaard uitlaatgeluid motoren op aantal wegen
De deelstaatregering van Tirol in Oostenrijk heeft een aantal wegen afgesloten voor "bijzonder luide motorfietsen", ook al zijn deze voorzien van s...
Pinksteren: politie controleert motorrijders extra op geluidsoverlast en rijgedrag
Pinksteren: politie controleert motorrijders extra op geluidsoverlast en rijgedrag
In een Facebook-bericht kondigt de politie in Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort extra controles op motorrijders aan tijdens de komende pinkste...
Nieuwe verlenging van verlopen rijbewijs met 7 maanden
Nieuwe verlenging van verlopen rijbewijs met 7 maanden
De Europese Commissie heeft, vanwege het Corona-virus, besloten dat alle rijbewijzen die verlopen tussen 1 februari en 31 augustus, zeven maanden l...
Ondanks 1,5 meter: instructeur motorrijles mag weer achterop
Ondanks 1,5 meter: instructeur motorrijles mag weer achterop
Bij motorrijlessen mogen leerling en instructeur toch weer samen op één motor zitten. Het veiligheidsprotocol voor rijlessen in coronatijd is op di...
Ducati vergroot licentie-aanbod: elektrische vouwfietsen en steps
Ducati vergroot licentie-aanbod: elektrische vouwfietsen en steps
In een persbericht laat Ducati weten dat het haar aanbod van elektrische fietsen en steps wordt uitgebreid. Dit betreft in feite een licentiedeal, ...
Ducati maakt meer dan 1.000 motorfietsen na herstart productie
Ducati maakt meer dan 1.000 motorfietsen na herstart productie
Na de opstart van de Ducati fabriek op 27 april, heeft Ducati al meer dan 1.000 motorfietsen gemaakt. De fabriek was in verband met de Corona maatr...
Energica ziet verkoop ondanks Corona stijgen
Energica ziet verkoop ondanks Corona stijgen
In de afgeopen maanden heeft Energica 68% meer motoren weten af te zetten dan in dezelfde periode vorig jaar. De Italiaanse fabrikant van elektrisc...
Testmotor: Test 2020 Ducati Multistrada 950S
Testmotor: Test 2020 Ducati Multistrada 950S
Door de redactie van Testmotor.nl is de 2020 Ducati Multistrada 950S getest. Hieronder leest u de conclusie, de hele tekst, inclusief foto's, leest...
Leveringsstop 2020 Honda CBR1000RR-R Fireblade: drijfstangen defect
Leveringsstop 2020 Honda CBR1000RR-R Fireblade: drijfstangen defect
Wegens problemen met de drijfstangen van de nieuwe 2020 CBR1000RR-R Fireblade, heeft Honda de uitlevering van het fonkelnieuwe topmodel uitgesteld....

Motorsport

Clubwedstrijden motorsport vanaf 1 juni 2020 weer toegestaan
Clubwedstrijden motorsport vanaf 1 juni 2020 weer toegestaan
De KNMV meldt dat clubwedstrijden vanaf 1 juni 2020 weer toegestaan zijn. Dit zal vooral voor de motorcross bedoeld zijn, maar in theorie zouden oo...
2020 Yamaha R3 Cup afgelast
2020 Yamaha R3 Cup afgelast
In 2020 zou het startschot worden gegeven voor de nieuw samengestelde Yamaha R3 BluCru Cup DE-CH-NL. In een unieke samenwerking tussen Yamaha Duits...
Zelf een echte KTM Moto2 racemotor rijden op de Red Bull Ring
Zelf een echte KTM Moto2 racemotor rijden op de Red Bull Ring
Het is nu misschien nog niet zo makkelijk om naar Oostenrijk te reizen, maar als straks de beperkingen wat versoepeld worden is daar de mogelijkhei...
Groot aanbod aan circuitdagen na heropening TT-Circuit Assen
Groot aanbod aan circuitdagen na heropening TT-Circuit Assen
Nu het TT-Circuit in Assen vanaf 1 juni 2020 weer open mag voor trainingen, staat de kalender gelijk goed vol met circuitdagen voor motorrijders. D...
Supercross USA: 7 ronden motorcross op één plek zonder publiek
Supercross USA: 7 ronden motorcross op één plek zonder publiek
De laatste zeven ronden van het AMA Supercross Championship worden van 31 mei tot 21 juni gereden in hetzelfde Rice-Eccles Stadium van Salt Lake Ci...
OW Cup raceweekend begin juni 2020 gaat toch niet door
OW Cup raceweekend begin juni 2020 gaat toch niet door
Volgens de RIVM richtlijnen is het toch niet mogelijk om races voor het Open Nederlands Kampioenschap wegrace te organiseren vóór 1 september 2020....
Dit zijn de regels voor circuitdagen op TT-Circuit Assen vanaf 1 juni 2020
Dit zijn de regels voor circuitdagen op TT-Circuit Assen vanaf 1 juni 2020
Vandaag is duidelijk geworden dat het vanaf 1 juni 2020 weer toegestaan is om circuitdagen te organiseren op het TT-Circuit in Assen. Dit was op zi...
MXGP WK Motorcross: Herlings & co. vanaf augustus weer races
MXGP WK Motorcross: Herlings & co. vanaf augustus weer races
Infront Moto Racing, de organisator van het wereldkampioenschap MXGP motorcross, kondigt nu aan dat er op 2 augustus 2020 een Grand Prix in Orlyono...
Bijna alle motorsport mag weer rijden vanaf 11 mei 2020
Bijna alle motorsport mag weer rijden vanaf 11 mei 2020
Met ingang van komende maandag 11 mei 2020 zijn individuele niet-contactsporten in de buitenlucht weer toegestaan voor mensen van alle leeftijden d...
TT-Circuit Assen: planning richting heropening 1 juni 2020
TT-Circuit Assen: planning richting heropening 1 juni 2020
Het TT-Circuit in Assen sloot na de persconferentie op 12 maart haar deuren volledig, met als gevolg een dicht hek nog voor het seizoen was begonne...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...
CFmoto prijslijst 2020
CFmoto prijslijst 2020
Het motormerk CF Moto heeft in BW Import een importeur voor Nederland, al gebeurt dit wel vanuit België. De 650-serie van CF Moto is (naast veel qu...
Voge prijslijst 2020
Voge prijslijst 2020
De prijslijst die importeur BW Import voor Voge Motorcycles Benelux in 2020 heeft, is met vier modellen nog bescheiden. Maar omdat Voge feitelijk e...
Fantic Motor prijslijst 2020
Fantic Motor prijslijst 2020
Fantic Motors Nederland in Oud Vossemeer in Zeeland is de importeur van het Italiaanse cultmerk Fantic Motor. In de prijslijst een aantal tweetaktb...
AJP prijslijst 2020
AJP prijslijst 2020
AJP is Portugals enige fabrikant van enduromotoren. Sinds 1987 ontwikkelt, produceert en verkoopt het bedrijf motoren, toegespitst op de recreatiev...
KTM prijslijst 2020
KTM prijslijst 2020
De prijslijst van KTM blijft op indrukwekkende wijze in de lengte groeien, met een duidelijk verdeling tussen Street en Offroad. Travel &nb...

Motorbranche

Motorverkopen tijdens corona: veel verschil per provincie
Motorverkopen tijdens corona: veel verschil per provincie
Ondanks dat de de verkopen van nieuwe motoren relatief goed gaan, zijn er ook de nodige motorzaken die het toch lastig hebben. Onder veel motordeal...
Tweedehands motormarkt groeit 30% in mei 2020
Tweedehands motormarkt groeit 30% in mei 2020
In mei 2020 is er in de verkoop van tweedehands motorfietsen een groei van maar liefst 30,2% te zien ten opzichte van dezelfde maand in 2019. In to...
D'Ieteren stopt als importeur Yamaha Motor in België
D'Ieteren stopt als importeur Yamaha Motor in België
In België stopt D'ieteren Sport als importeur van Yamaha Motor in België en Luxemburg, zo laat het concern in een persbericht weten. Er waren al la...
Positief nieuws: Nederlandse motormarkt groeit 7% in mei 2020
Positief nieuws: Nederlandse motormarkt groeit 7% in mei 2020
Waar de hele automotive-branche het door de coronacrisis zéér zwaar heeft, groeide de markt voor motorfietsen in mei 2020 maar liefst 6,94% ten opz...
Yamaha maakt cijfers Q1 2020 bekend
Yamaha maakt cijfers Q1 2020 bekend
Yamaha heeft de fiscale cijfers van het eerste kwartaal van 2020 bekend gemaakt. In tegenstelling tot Suzuki en Kawasaki volgt Yamaha de reguliere ...
Bericht CBS verbaast motorbranche: nieuwverkopen groeien juist
Bericht CBS verbaast motorbranche: nieuwverkopen groeien juist
In een recent door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verspreid bericht kopt de officiële instantie met "Auto- en motorbranche meldt eers...
Brezan en Tyrenet leveren onderdelen en banden politiemotoren
Brezan en Tyrenet leveren onderdelen en banden politiemotoren
De Nederlandse politie heeft twee landelijke overeenkomsten afgesloten voor de levering van universele onderdelen en banden voor politiemotoren en ...
Suzuki maakt jaarcijfers 2019 bekend
Suzuki maakt jaarcijfers 2019 bekend
Suzuki heeft op 26 mei de fiscale jaarcijfers bekend gemaakt. In Japanse loopt het fiscale jaar van april tot en met maart. Mede vanwege het Corona...
Europese motorfietsverkoop in april: -75% door corona
Europese motorfietsverkoop in april: -75% door corona
De registraties van nieuwe motorfietsen zijn in heel Europa in maart en april sterk gedaald als gevolg van de impact van de corona-pandemie. Nu in ...
Nieuwe vestiging Motorkledingcenter boven Motorcenter Venlo
Nieuwe vestiging Motorkledingcenter boven Motorcenter Venlo
Motorkledingcenter opent later dit jaar zijn achtste motorkledingwinkel op de eerste verdieping van Motorcenter Venlo, met 1000m2 winkeloppervlak b...

Motorvacatures

MotorVacature: accountmanager West-Nederland
MotorVacature: accountmanager West-Nederland
Bihr is Europa’s grootste distributeur in accessoires, onderdelen en motorkleding voor motorfietsen, scooters en ATV’s. Het bedrijf is 1975 op...
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
MotorVacature: Verzekeringsadviseur motoren
Honderdduizend! Zoveel vragen komen er ieder jaar bij de afdeling Beheer via telefoon, e-mail en post binnen. De vragen zijn van alle soorten en ma...
MotorVacatures: Harley-Davidson 1e en 2e monteur full-time
MotorVacatures: Harley-Davidson 1e en 2e monteur full-time
Motor Saloon B.V. is officieel Harley-Davidson dealer en sinds 1969 gevestigd in Amersfoort, met in onze grote showroom altijd meer dan 100 nieuwe ...
MotorVacature: Harley-Davidson chauffeur/poetser full-time 
MotorVacature: Harley-Davidson chauffeur/poetser full-time 
Motor Saloon B.V. is officieel Harley-Davidson dealer en sinds 1969 gevestigd in Amersfoort, met in onze grote showroom altijd meer dan 100 nieuwe ...
MotorVacature: Harley-Davidson receptiewerkplaats medewerk(st)er
MotorVacature: Harley-Davidson receptiewerkplaats medewerk(st)er
Motor Saloon B.V. is officieel Harley-Davidson dealer en sinds 1969 gevestigd in Amersfoort, met in onze grote showroom altijd meer dan 100 nieuwe ...
MotorVacature: Commercieel Medewerker MCR
Motor Centrum Roosendaal (MCR) is per direct op zoek naar een nieuwe collega. Wij zoeken iemand die sociaal en communicatief vaardig is, een passie...
MotorVacature: Commercieel Binnendienst Medewerker België
Hoco Parts is gespecialiseerd in het importeren en distribueren van hoogwaardige producten voor de motorfiets after-market in Europa en gevestigd i...
MotorVacature: Commercieel Medewerker Binnendienst
Bihr is Europa’s grootste distributeur in accessoires, onderdelen en motorkleding voor motorfietsen, scooters en ATV’s. Het bedrijf is 1975 opgeric...
MotorVacature: redacteur/redactrice Nieuwsmotor
Nieuwsmotor.nl is al jaren de meest betrouwbare en best bezochte bron van snel, actueel en altijd kloppend motornieuws. Aan de basis hiervan staat ...
MotorVacature: eerste monteur motorfietsen
Ben jij die ervaren motorfietsmonteur die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Zoek niet verder, wij hebben ‘m voor jou! Wij bieden je een fijne w...

Persberichten

Bosch introduceert Help Connect: Emergency Call app
Bosch introduceert Help Connect: Emergency Call app
Bij een ongeval telt elke seconde. Hoe sneller motorrijders hulp krijgen, hoe groter hun overlevingskansen. Het risico om door een ongeval te worde...
Suzuki 100th Anniversary accessoirepakketten voor V‑Strom, GSX‑S750 en SV650
Suzuki 100th Anniversary accessoirepakketten voor V‑Strom, GSX‑S750 en SV650
Suzuki lanceert ter ere van het 100‑jarig bestaan een aantal extra complete accessoirepakketten voor vier populaire modellen: de 100th Anniversary ...
Harley-Davidson: € 1250 korting bij net behaald motorrijbewijs
Harley-Davidson: € 1250 korting bij net behaald motorrijbewijs
Het lijkt erop dat vakantieseizoen “Zomer 2020” zich voor veel mensen vooral in eigen land zal afspelen. Hoewel Nederland natuurlijk een fantastisc...
Nieuw: 2020 Arai Concept-X retro motorhelm
Nieuw: 2020 Arai Concept-X retro motorhelm
En wat als dit nu eens de enige echte neo-retro helm is? In het DNA van Arai staat sportiviteit centraal. Maar de tweewielermarkt krijgt natuu...
Altijd starten en schoon rijden met Ecomaxx ethanolvrije benzine
Altijd starten en schoon rijden met Ecomaxx ethanolvrije benzine
Veel motorfietsrijders zullen het herkennen: bij de eerste warme zonnestralen van het jaar haal je je motorfiets uit de garage om een stukje te rij...
Triumph introduceert unieke 2020 Scrambler 1200 Bond editie
Triumph introduceert unieke 2020 Scrambler 1200 Bond editie
Limited edition staat stil bij samenwerking Triumph met 25e James Bond Film, No Time To Die De naam is Bond Edition, Triumph Scrambler 1200 Bond E...
Recall: Royal Enfield 650 Twin en Himalayan
Recall: Royal Enfield 650 Twin en Himalayan
Royal Enfield heeft vastgesteld dat een zeer beperkt aantal van zijn motorfietsen lichte corrosie van de remklauwen kan vertonen. Uit technisch ond...
Nieuw: 2020 Indian Motorcycle FTR Carbon
Nieuw: 2020 Indian Motorcycle FTR Carbon
Indian Motorcycle, de eerste motorfabrikant uit de Amerikaanse geschiedenis, introduceert vandaag de 2020 FTR Carbon, een hoogwaardige toevoeging a...
Ducati Store Assen geopend
Ducati Store Assen geopend
Op 28 maart 2020 heeft Ducati Assen zijn deuren geopend. De nieuwe Ducati Store in Assen is volledig gewijd aan het merk Ducati en de showroom en w...
Qooder 4-wielige motorscooters bij Bosch Car Service dealers
Qooder 4-wielige motorscooters bij Bosch Car Service dealers
Nog maar enkele weken op de Nederlandse markt en direct vindt Qooder in Bosch Car  Service, Nederlands grootste garageketen, zijn dealernetwer...