Recall: Yamaha YZF-R3 en Yamaha TMAX 530

Yamaha heeft op 17 februari dit jaar een terugroepactie bij het RDW gemeld op de YZF-R3 en de TMAX (XP 530). Eigenaren worden door middel van een brief verder geïnformeerd.

YZF-R3
Bij de YZF-R3 zijn er mogelijk problemen met de voorrem. De kans bestaat dat deze op twee plaatsen kan beschadigen en gaan lekken. Hierdoor gaat de remfunctie verloren. De mogelijke lekkage kan ontstaan doordat de bedrading van de claxon verkeerd is aangebracht, waardoor deze langs de remslang schuurt. Zoals duidelijk mag zijn, zorgt dit voor gevaarlijke situaties. De eigenaren van een Yamaha YZF-R3 worden verzocht een afspraak te maken met de dealer. Deze zal controleren of er al sprake is van lekkage. Wanneer dit zo is, zal de remslang vervangen worden. Tevens worden er aanpassingen gedaan om schade aan de remslang in de toekomst te voorkomen. Eigenaren kunnen de brief met meer informatie verwachten vanaf 27 februari.

Yamaha YZF R3

TMAX 530
Bij de XP530 bestaat de kans dat de middenstandaard afbreekt. Gevaar is hierbij dat de middenbok ook kan afbreken tijdens het opbokken zelf, waardoor de motorscooter omvalt. Deze kan dan op de bestuurder vallen met letsel tot gevolg. Daarnaast kan de standaard ook afbreken wanneer deze al is uitgeklapt en de XP530 dus op de bok staat. Eigenaren wordt verzocht een afspraak te maken met de dealer, die de standaard zal vervangen. De brief met meer informatie zal verzonden worden op 24 februari.

Yamaha TMAX motorscooter

Foto TMAX: Testmotor.nl


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden