• Home
  • Motornieuws
  • 2020 Ducati Panigale V4 Superleggera onderweg: 224 pk en 173 kilo

2020 Ducati Panigale V4 Superleggera onderweg: 224 pk en 173 kilo

Net als van de vorige Panigale-modellen, heeft Ducati nu ook een een Superleggera-versie van de huidige V4 Panigale superbike klaar staan. Bij de 2020 Ducati Panigale V4 Superleggera worden alle registers weer open getrokken om hiervan een uiterst exclusieve motorfiets te maken. De officiële verkoop is nog niet gestart, maar dealers bellen al wel naar potentiële klanten om de interesse te peilen. Die interesse is overigens doorgaans groot, tot nu toe werden bijna alle Superleggera's al voor de daadwerkelijke presentatie verkocht. 

Bij een eerder gesignaleerd testmodel waren een aantal onderdelen zichtbaar die ook gemonteerd zijn op de vorige Superleggera, zoals carbon wielen met vijf stervormige, dubbele spaken, een carbon kuip met wings zoals op de V4R en een eenzijdig opgehangen carbon achterbrug en delen van het frame van hetzelfde materiaal. De uitlaat en uitlaatdemper zijn gemaakt van titanium. Ducati heeft in homologatiedocumenten al 224 pk en 173 kilogram voor de Superleggera opgegeven, als is nog onduidelijk of dat gewicht droog of rijklaar is. Qua vermogen doet de Superleggera 10 PK onder voor de V4R, maar bij deze racemotor horen extreme onderhousintervallen, terwijl de Superleggera in theorie voor straatgebruik inzetbaar moet zijn. 

Feitelijk is er al zoiets in de vorm van de V4R (foto). Deze homologatiespecial voor het WorldSBK WK Superbikes heeft een cilinderinhoud die terug is gebracht naar 1000cc, de vereiste cilinderinhoud voor een viercilinder. Opvallend genoeg zal de V4 Superleggera volgens diverse bronnen ook een 1000cc worden in plaats van de 1100 van de "gewone" Panigale, maar zitten de extra’s ruim boven het prijsplafond van € 40.000 die het WK Superbikes stelt. De vorige Superleggera, nog met een 1299cc V-Twin, kostte zo’n 80.000 euro, terwijl de prijzen zelfs opliepen naar € 88.000.-. Meestal verdwijnen Superleggera’s dan ook naar de collecties van een aantal zeer gefortuneerde verzamelaars, waar ze meestal niet daadwerkelijk tot rijden komen.

Overigens is de komst van de Superleggera niet alleen voor de fans goed nieuws: Ducati verkocht van de vorige Superleggera 500 stuks, goed voor een omzet van 40 miljoen euro.

2020 Ducati Panigale V4R racekit


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form