Het Britse merk Triumph heeft bevestigd dat het met een nieuwe variant komt van de Daytona. Triumph levert sinds begin dit jaar motoren voor de Moto2 klasse. Het gaat hierbij om het 765 3 cilinder blok. Rondom dit blok zal er dan ook een nieuwe Daytona gemaakt worden. De naam is al bekend gemaakt door Triumph: Daytona Moto2 Limited Edition. Zoals de naam al doet vermoeden zal de motorfiets in een gelimiteerde oplage gebouwd worden. Deze zal bestaan uit 765 stuks voor de Europese/Aziatische markt en nog eens 765 voor de Amerikaanse/Canadese markt. Iedere Daytona zal gesierd worden door de kleurstelling van de Union Jack. Verder specificaties over motorvermogen, vering en demping en/of elektronische hulpmiddelen zijn nog onbekend. Wel heeft Triumph bekend gemaakt dat het chassis gebasseerd is op de huidige Daytona R Moto2 racer. Daarnaast weten dat het blok dat gebruikt wordt in de Moto2 series een afgeleide is van het Street Triple blok. In dat model heeft het blok een vermogen van 123 Pk.
In het weekend van de de Britse GP op Silverstone zal Triumph meer informatie bekend maken over de Daytona. Dit zal gebeuren op vrijdag 23 augustus op een speciale persconferentie. Hier zal Triumph de volledige specificaties en de prijs bekend maken.

triumph daytona 1200x800

Update 25-07-2019 - Persbericht Triumph Nederland

Naar aanleiding van de overweldigende positieve vraag van klanten, bevestigt Triumph Motorcycles de introductie van de ultieme editie van de legendarische, meervoudig winnaar van het Supersport kampioenschap, Daytona, die officieel wordt onthuld tijdens een speciaal persevenement tijdens de GoPro British Grand Prix op Silverstone op vrijdag 23 augustus 2019.

• Nieuwe Daytona Moto2 765 Limited Edition
• Hoogste vermogen en koppel ooit dankzij het nieuwe, van de Moto2 afgeleide, 765cc Triple motorblok
• Hoogste specificaties en rijderstechnologie ooit
• Perfecte precisie, kampioenschap winnend rijwielgedeelte
• Eerste officiële Moto2 Dorna Sports.SL gelicentieerde motorfiets ooit
• Gelimiteerd aantal van individueel genummerde motorfietsen, met slechts 765 voor Europa en Azië en 765 voor de VS en Canada

De nieuwe Daytona Moto2 765 Limited Edition vertegenwoordigt zowel de hoogste specificatie van de Britse racelegende als de unieke samenwerking met de FIM MotoGP World Championship.

Triumph lanceert op 23 augustus twee versies van de langverwachte nieuwe Daytona, één voor Europa en Azië en één voor de VS en Canada. Beide zijn uitgerust met het nieuwe, van de Moto2 afgeleide, 765cc Triple motorblok in een kampioenschap winnend, sport-gericht rijwielgedeelte, en leveren het hoogste vermogen en koppel ooit van een in serie geproduceerde 765cc, plus de hoogste specificatie van uitrusting ooit, en voorzien van een Limited Edition race kleurenschema.
Reflecterend over de positie van Triumph als exclusieve motorleverancier voor de Moto2 -klasse van het FIM MotoGP World Championship, en enkele van de belangrijkste ontwikkelingen van het racemotor-programma delend, worden beide modellen onthuld tijdens een speciaal persevenement op vrijdag 23 augustus op SilverStone, waar tevens de volledige specificaties en details worden vrijgegeven. Beide motorfietsen worden ook gepresenteerd in een spectaculaire parade-ronde tijdens het raceweekend, gereden door twee voormalige wereldkampioenen uit de motorsport.

Deze nieuwe Limited Edition Daytona brengt je het dichtst bij een echte Moto2 fabrieksmotor voor op de openbare weg. Met een beperkte productie van slechts 765 stuks van elk model (Europa/Azië & VS/Canada), elk individueel genummerd, anticipeert Triumph op de sterke vraag naar deze echt unieke motorfiets.