BMW Motorrad roept nieuwe 2019 S1000RR terug

BMW Motorrad heeft wereldwijd de reeds uitgeleverde S1000RR superbike van modeljaar 2019 teruggeroepen naar de dealers, wegens een probleem met de olietoevoer door foutief gefabriceerde motorcarters. Wereldwijd betreft het 338 motorfietsen waarvan de carterhelften vervangen moeten worden, wat bijna neerkomt op een complete blokwissel.Het gaat om de nieuwe versie van de S1000RR, die tussen 9 mei en 7 juni 2019 werd gefabriceerd.

In Duitsland betreft het maar 101 motoren en in Nederland waarschijnlijk nog minder, omdat door leveringsproblemen er nog amper nieuwe motoren van het volledig nieuwe model uitgeleverd zijn. Onduidelijk is of de lange leveringstijd te maken heeft met deze zelfde recall of dat beide zaken niets met elkaar te maken hebben. Tot nu toe werd als reden voor de vertraagde levering gemeld dat dit komt door de onverwacht hoge vraag naar het M-pakket. Dat M-pakket is dan ook een slimme zet van de Duitse motorfabrikant, want de populaire witte kleurstelling is alleen met dat pakket te krijgen, het enige alternatief is anders een veel minder aansprekende rode kleurstelling.

In Duitsland belooft BMW de eigenaren van een betrokken motor dat ze "mobiel blijven", maar dat het wel twee weken kan duren voor de eigen motorfiets weer terug is.

In Nederland is de terugroepactie nog niet aangemeld in het terugroepregister van de RDW, wat overigens ook geldt voor alle andere recall-databases wereldwijd.

Recent reed Testmotor.nl al wel met één van de weinige S1000RR's in Nederland: https://www.testmotor.nl/2019/test-2019-bmw-s1000rr-straat

Foto Damon Teerink 11

Foto: Testmotor.nl / D. Teerink


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form