Husqvarna juli 2019

 

Yamaha

Yamaha EC-05 elektrische scooter aangekondigd

In Taiwan heeft Yamaha Motor een nieuwe elektrische scooter aangekondigd, de EC-05. Daarmee brengt het Japanse merk na de EC-03 nu een tweede EC-model uit, waarbij de nieuwe 05 wel meer een echte scooter is, waar de EC-03 meer een mini-scooter was. Zeer opvallend is dat Yamaha Motor qua techniek niet zelf voor de aandrijvingslijn zorgt, maar hiervoor gebruik maakt van een al bestaande scooter van het Taiwanese merk Gogoro. Het lijkt er zelfs op dat de Gogoro 2 E-scooter, die nu ook al in Nederland op de markt is, als EC-05 alleen door Yamaha van een ander uiterlijk wordt voorzien, maar dit staat niet vast omdat Yamaha een teasercampagne is gestart tot de officiële launch van het nieuwe model in augustus 2019. Naast de 2 heeft Gogoro ook nog de gelijk uitziende "3", die zo'm 80 km/u haalt, wat gelijk is aan (bijvoorbeeld) de Niu NGT. Voor beide merken geldt dat een dergelijke scooter ideaal is als mobiliteitsoplossing, maar dat hiervoor in Europa wel een motorrijbewijs nodig is.

Gogoro is al een redelijk grote naam in de elektrische scootermarkt, waarbij ze zich vooral onderscheiden door een uitwisselsysteem voor accu's, waarmee niet alleen in Taiwan maar ook in een paar Europese steden wordt geëxperimenteerd.

Update 27-06-2019: Ondertussen heeft Yamaha een officiële afbeelding (zie hieronder) verspreid met als omschrijving " Designed by Yamaha Motor based on the platform of a Gogoro production vehicle."

Yamaha EC05 electric scooter

Bron: Paul Tan

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

kawa mei 19 z1000sx