Nieuw: Royal Enfield Bullet Trial Works Replica

Royal Enfield komt met een nieuwe variant van de Bullet, namelijk de Bullet Trial Works Replica. Evenals de normale Bullet zal de Trial Works editie geleverd gaan worden met het 350 cc of 500 cc motorblok. Op dit moment is het model enkel nog leverbaar in India, wanneer en of het model naar Nederland komt is niet bekend. Wel is bekend dat het model langzaam aan vanuit India over geselecteerde dealernetwerken wereldwijd uitgerold zal worden. Of in Nederland dan ook de 350 cc variant verkocht zal worden is niet duidelijk, op dit moment staat er geen 350 cc variant van de Bullet in de Nederlandse prijslijst.
Anders aan de Trial Works editie is dat de motorfiets meer gericht is op off-road gebruik. De tank en het frame zijn gelijk aan de huidige Bullet. Wel is er gekozen voor een breder stuur met een crashbar. Verder zijn het voor- en achterspatbord ingekort en hoger geplaatst. Daarnaast is ook de vering aangepast, waardoor de grondspeling is verhoogd naar 135 millimeter. De banden zijn ook vervangen door rubber met een grover profiel, voor meer grip off-road. De uitlaat loopt vanaf de demper omhoog om nog meer grondspeling te creëren. Verder valt op dat het frame van de 350 cc variant rood gespoten is en dat van de 500 cc variant volledig groen. Ook zal de Trial Works voorzien zijn van een middenbok. Meest opvallende is echter het ontbreken van een passagierszadel, dit is op de Trial Works editie vervangen door een bagagerek.
De Royal Enfield Bullet Trial Works Replica is een ode aan Johnny Brittain, die tussen 1948 en 1965 meer dan 50 enduro overwinningen op zijn naam wist te schrijven voor het merk uit India. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

Royal Enfield Trial Works 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form