Record Poging Kawasaki dealer Nol Bikker

Nol Bikker Kawasaki dealer te Noordeloos wil op 25 mei 2019 een record pakken van meeste Kawasaki rijders in één toertocht. In 2014 ondernam hij eerder deze record poging. In een gesprek met Nieuwsmotor geeft hij aan dat de poging toen niet is gelukt. De reden hiervan is dat hij enkel motoren van bouwjaar 1979 of ouder aan de toertocht wilde laten deelnemen. De jury van Guinness World Records ging hier echter niet mee akkoord omdat de recordpoging te specifiek was. Nol Bikker was hierdoor genoodzaakt motoren van latere bouwjaren ook deel te laten nemen. Echter opende de inschrijving voor motoren van een later bouwjaar niet op tijd, waardoor er niet voldoende deelnemers waren. Nol Bikker is over de nieuwe poging vol goede moed. Reden hiervoor is dat er geen restrictie is op het bouwjaar, maar ook omdat hij vol inzet op een social media campagne. De inschrijving opende afgelopen zondag en hij heeft op dit moment al meer dan 200 aanmeldingen. De reden van de nieuwe poging is het 40 jarige bestaan van de motorzaak die zijn deuren openden op 28 mei 1979. Nol zelf zal ook deelnemen aan de tocht. Dit zal hij doen op een Kawasaki 250 Samurai uit 1968.

Toer Nol Bikker 1200x800

Tevens zijn er voor de deelnemers verschillende prijzen te winnen, waaronder prijs voor oudste Kawasaki en 'deelnemer het verste van Noordeloos gelegen'. De Deelnemers zullen starten in verschillende velden die gerangschikt zijn op datum van toelating van de motor. Het eerste startveld zal bestaan uit motoren uit 1965. Op bouwjaar zullen de motoren het naastgelegen terrein verlaten terwijl de notaris de deelnemende motoren telt. De toertocht die volgt zal een lengte hebben van 40 kilometer en ook weer eindigen in Noordeloos. Tijdens de toertocht zullen onder andere Schelluinen, Hoornaar en Ameide aangedaan worden.
Naast de startvelden zal een tent van 450 vierkante meter staan waar verschillende Kawasaki clubs de mogelijkheid krijgen zich te profileren.
Inschrijven kan hier.

Jubileumtoer 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form