SCOOP: beeld 2019 BMW S1000RR met 207 PK en shiftcam

Op een afbeelding die afkomstig lijkt uit een officiële BMW Motorrad-brochure, wordt de al eerder aangekondigde nieuwe 2019 BMW S1000RR Superbike getoond, inclusief een aantal technische specificaties. Daaruit blijkt dat de nieuwe versie van de S1000RR maar liefst 207 PK en 113 NM levert, bij een rijklaar gewicht van 197 kilo. Verder is het uiterlijk volledig vernieuwd en wordt de motorfiets ook met een "M-pakket" met veel carbonparts en gesmede wielen leverbaar, die versie weegt maar 193,5 kilo. Verder is er een belangrijke technische vernieuwing in de vorm van de Shiftcam-techniek die we ook al in de boxermodellen zagen, maar die nu dus ook naar deze 999cc viercilinder-in-lijn komt. 

Zichtbaar is verder een nieuw subframe als dragend deel voor het zadel en het opgengewerkte kuipwerk rondom het zadel. Daarnaast is duidelijk dat de koplampen een ander uiterlijk hebben. Op deze foto is het niet zichtbaar, maar op een patentaanvraag die eerder dit jaar werd gedaan, was te zien dat de koplampen van de S1000RR niet langer "scheef' zullen zijn maar nu symmetrisch worden.  

De kans is overigens aanwezig dat dit beeld speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is, zoals wel eens eerder is gebeurd, maar dat ligt niet heel erg voor de hand in dit geval. Meer gegevens van de S1000RR zullen volgende week dinsdag bekend gemaakt worden op de EICMA motorshow in Milaan, waarvan Nieuwsmotor.nl live verslag zal doen. 

2019 BMW S1000RR Shiftcam


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form