Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

KTM juli Nieuwsmotor

Stop uitlevering deel 2018 BMW F750GS en F850GS motoren

BMW levert een aantal motorfietsen van het nieuwe 2018 F750GS en F850GS model niet uit wegens een probleem met het tweecilinder motorblok. Een aantal motoren zijn wel uitgeleverd maar worden bij de 1200 km-beurt alsnog bij de dealer stilgezet, tot er een oplossing is. Dit geldt volgens een woordvoerder van BMW Nederland alleen voor de eerste "batch" die naar Nederland kwam, ondertussen zijn er al motoren uit een volgende batch in Nederland, die het motorische probleem niet hebben. Voor eigenaren die door deze recall getroffen worden, stellen de BMW-Motorrad dealers een vergelijkbare motorfiets te beschikking, aldus de woordvoerder. 

De 853 cc motorblokken van de gloednieuwe BMW F750GS en F850GS zijn zo goed als identiek (zelfde cilinderinhoud) en worden door Loncin in China gemaakt, maar hier is in de eerste serie dus iets mis gegaan, wat vermoedelijk met de smeringsroutering te maken heeft. Daarbij lijken overigens niet alle exemplaren van de eerste productie betrokken, want bij sommige media zijn er testexemplaren ingezet die mogen blijven rijden. 

De problemen met de eerste serie F-modellen worden (nog) niet als officiële terugroepactie in het RDW Terugroepregister gemeld. Volgens Duitse media gaat het in Europa om 1385 betrokken motoren. 

2018 BMW Motorrad F750GS F850GS recall

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Revit Nieuwsmotor mei