Husqvarna een nieuw stedelijk perspectief

 

Kawasaki 5878

Inruilweken bij Ducati

Bridgestone Montage Cashback

Moto Morini zet advocaat op 1200cc motorblok Shineray/SWM

In een persbericht ontkent motorfabrikant Moto Morini dat ze motoren leveren aan het Chinese Shineray en haar Italiaanse submerk SWM. Tegelijkertijd wordt een advocaat ingeschakeld. Nieuwsmotor publiceerde recent ook nieuws over een in China gepresenteerd nieuw model voor Italiaans merk SWM en haar Chinese moederbedrijf Shineray, waarbij er visueel een zéér grote gelijkenis met het motorblok van Moto Morini is. Samenwerking lag dan ook voor de hand, maar de zaak krijgt nu opeens een explosieve wending; als er geen overeenkomst is lijkt het opeens zo dat Shineray het Italiaanse motorblok zonder toestemming (deels) gekopieerd heeft.  

Trivolzio, 5 januari 2018 - Moto Morini ontkent officieel en hardgrondig elk nieuws dat in de pers is gepubliceerd over een overeenkomst met het Chinese Shineray of SWM voor de levering van onze Bialbero 1200 CorsaCorta motorblokken. Evenmin is er een gezamenlijke ontwikkeling van de tweecilinder, zoals beweerd door diverse media, noch enige samenwerking voor de levering daarvan. Het exclusieve eigendom van het Bialbero 1200 CorsaCorta motorblok ligt bij Moto Morini, dat het in de loop der jaren heeft ontworpen en doorontwikkeld, tot aan de laatste evolutie naar de Euro 4-norm. Hoewel Moto Morini geïnteresseerd is in de markt en mogelijke samenwerkingsverbanden, heeft het zijn advocaten de opdracht gegeven om het intellectuele eigendom van het bedrijf te beschermen, alsmede eventuele schade die uit deze verklaringen zou kunnen voortvloeien te beoordelen en alle noodzakelijke stappen te ondernemen tegen degenen die ze verspreid hebben. 

Op onderstaande afbeelding zijn beide blokken naast elkaar te zien; links de V2 zoals hij door Shineray voor SWM werd aangekondigd, rechts het motorblok van Moto Morini. 

SWM MotoMorini Vtwin engine

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

KTM 215494 KTM 790 Duke MY18 300x250

IXS april 2018 200180314 NM MV 350x300

Revit

Moto Guzzi april 2018 8591015 MG NieuwsMotor 234x60 1