Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

KTM juli Nieuwsmotor

Start proef met digitaal verlengen van rijbewijzen

Rijbewijs thumbDe Rijksoverheid heeft een proef aangekondigd waarbij het mogelijk wordt om langs digitale weg je rijbewijs te verlengen. Het kabinet heeft ingestemd met het voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om een experiment met het elektronisch aanvragen van rijbewijzen mogelijk te maken.

Tot op heden moet de aanvrager van een rijbewijs zich zowel bij de indiening van de aanvraag als bij de uitreiking van het rijbewijs bij de gemeentebalie identificeren met een op zijn naam gesteld identiteitsbewijs. Met de aangekondigde proef zal de aanvraag via de computer plaatsvinden. Bij de proef zullen een beperkt aantal gemeenten worden betrokken, die nog door de minister moeten worden aangewezen, en zal in eerste instantie beperkt worden tot alleen het vernieuwen van een rijbewijs, waarbij het RDW de elektronisch aangevraagde rijbewijzen afgeeft. Elektronische aanvraag is mogelijk nadat een door een erkende fotograaf ingezonden digitale foto van de aanvrager door de RDW is goedgekeurd.

Als het experiment positief verloopt kan het kabinet besluiten of het elektronisch aanvragen van rijbewijzen landelijk ingevoerd wordt en ook of de digitale aanvraag voor andere rijbewijsaanvragen toegestaan wordt, zoals eerste aanvragen of voor aanvragen na verlies of diefstal van het oude rijbewijs. Het experimenteerbesluit moet nog wel even naar de Eerste en Tweede Kamer en daarna naar de Raad van State voor advies. Als deze geen grote bezwaren hebben, kan het besluit worden bekrachtigd.

Rijbewijs

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Revit Nieuwsmotor mei