Bigben en de studio Kylotonn maken vandaag bekend dat de lancering van TT Isle of Man, die oorspronkelijk was gepland voor november 2017, is uitgesteld tot maart 2018. De game komt beschikbaar voor PlayStation4, Xbox One en PC. Het Kylotonn-team en Bigben komen hiervoor met de volgende verklaring: 

“Zoals jullie weten werken we nu al best een tijd aan TT Isle of Man en we zijn op veel punten zeer tevreden over wat we hebben bereikt. We hebben een vrijwel perfecte replica gemaakt van de beroemde Snaefell Mountain Course en de in-game-versie biedt evenveel technische uitdagingen als de tegenhanger in de echte wereld. Nog nooit heeft een videogame zo veel visuele details getoond op zo’n lange racebaan, en dan worden de beelden ook nog eens op zeer hoge snelheid gerenderd. 

Toch hebben we na de nodige discussies besloten dat de huidige game niet voldoet aan onze verwachtingen. Dit betreft met name de gameplay en motorfiets-physics. Gezien het belang van deze game, en jullie ervaring, willen we jullie niet teleurstellen. Misschien had je al gezien dat TT Isle of Man oorspronkelijk in november 2017 zou verschijnen, maar we hebben nog wat meer tijd nodig. Daarom hebben we besloten de releasedatum uit te stellen naar maart 2018. Met deze extra tijd kunnen we alle aspecten van de game verbeteren. De beslissing om de game uit te stellen valt ons niet licht, maar we willen jullie echt een ervaring bieden die de legendarische TT waardig is en hopen op jullie begrip!”

De game wordt volgens de makers een exacte reproductie van de race, waarbij het circuit met laserscantechnologie digitaal wordt gereproduceerd op een schaal van 1:1. Dat laatste zal zeker voor de nodige hoofdbrekens zorgen, omdat het 60 kilometer lange circuit in de game gebracht moet worden. Ander puntje van aandacht lijkt de cover van de game: de Honda CBR1000RR Fireblade SP2 met John McGuinness trok zich afgelopen jaar immers terug na grote technische problemen. 

TT Isle of Man komt nu dus in maart 2018 beschikbaar voor PlayStation4, Xbox One en PC.

TT Isle of Man game 2018