Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

KTM juli Nieuwsmotor

2018 Yamaha XSR700 en XSR900: nieuwe kleuren

Voor het komende modeljaar 2018 heeft Yamaha Motor nieuwe kleuren aangekondigd voor de Sport Heritage modellen XSR700 en XSR900, wat ook betekent dat de modellen zelf ongewijzigd blijven. Voor de XSR700 is er als nieuwe kleurstelling Brilliant Red met Matt Silver spatborden en streep op de tank, naast het al bekende Garage Metal en Midnight Black. Voor de XSR900 is er in het volgende modeljaar de nieuwe Racing Red kleurstelling, die naast de doorlopende Garage Metal en Tech Black kleuren komt. Voor de afgeleide XV950R en SCR950 zijn geen nieuwe kleuren aangekondigd, maar ook deze twee modellen zullen in ieder geval in modeljaar ongewijzigd bij de dealers staan. 

2018 Yamaha XS700 EU RMBSH 1

UPDATE: persbericht Yamaha Motor Nederland

Nieuwe kleuren XSR700 en XSR900, modeljaar 2018

Yamaha's Faster Sons
De Yamaha Sport Heritage serie is geïnspireerd op één van de meest gedenkwaardige en iconische modellen uit ons verleden en blijkt een groot succes te zijn bij motorrijders die oog hebben voor de unieke formule van tijdloos design, een zeer bijzonder karakter en geavanceerde motor- en chassistechnologie.

Door de retro-uitstraling van Yamaha-modellen van de vorige generatie te omarmen - en tegelijkertijd minimalistische, moderne hightech-motoren te bouwen die een lineair koppel en wendbaarheid leveren voor een voelbare en opwindende rijervaring - kunnen we onze Yamaha-klanten de essentie van het motorrijden laten ervaren.

We noemen het onze Faster Sons filosofie. Deze verfrissende blik op motordesign heeft motorrijders van alle leeftijden en achtergronden aangetrokken tot de Sport Heritage serie. Yamaha's Faster Sons ontwerpfilosofie heeft duizenden motorrijders weten te bereiken die niet alleen het tijdloze ontwerp van onze Sport Heritage modellen waarderen, maar hen ook het gevoel geeft zich één te voelen met hun omgeving.

Rijdersharten veroveren in Europa en de Verenigde Staten
De kunst om motorrijders van nu de essentie van het motorrijden te laten ervaren, is de belangrijkste eigenschap van elk Yamaha Sport Heritage model. De laatste verkoopcijfers uit Europa laten goed zien hoeveel rijders zijn geïnspireerd door de XSR700 en de XSR900.

Tussen 2015 en 2017 werden meer dan 11.000 motorrijders de trotse eigenaar van een nieuwe XSR700, wat dit model tot één van de meest succesvolle modellen in zijn categorie maakt. Met zijn unieke lineaire koppel, wendbaarheid, aantrekkelijke looks én lage brandstofverbruik is de XSR700 de ultieme middelgrote retro-motor. Het uitzonderlijke succes van de XSR700 in Europa heeft in de Verenigde Staten tot grote interesse bij de pers en het publiek geleid. Voor 2018 zal de XSR700 in de Verenigde Staten worden geïntroduceerd, waar het model naar alle waarschijnlijkheid ook daar één van de best verkopende modellen van Yamaha gaat worden.

De unieke XSR900 werd in 2016, een jaar na zijn kleine broertje, geïntroduceerd en werd ook een daverend succes. In slechts twee jaar werden in Europa van deze driecilinder Sport Heritage 7.500 exemplaren verkocht. De XSR900 werd volop geprezen vanwege de unieke combinatie van indrukwekkend lineair koppel, sportief rijgedrag en tijdloze looks. Ook in de Verenigde Staten werd de XSR900 een geweldig succes en heeft deze Sport Heritage motorfiets een hele nieuwe generatie motorrijders voor zich weten te winnen die zochten naar een combinatie van authentiek design, opwindende prestaties en de meest innovatieve elektronica, zoals TCS, YCC-T en Yamaha D-MODE.

Een eerbetoon aan het verleden, met een knipoog naar de toekomst
De 2018 XSR700 gaat terug naar zijn roots met een robuust nieuw kleurenschema, als eerbetoon aan de iconische XS650. De motor die Yamaha's viertakt-revolutie inluidde en één van 's werelds belangrijkste en meest iconische modellen werd in de geschiedenis van Yamaha.

De XS650 deed zijn intrede in 1968, nog voordat veel van de huidige XSR700-rijders het levenslicht zagen, en heeft een grote betekenis als Yahama's eerste viertaktmotor. Met zijn geavanceerde 654cc SOHC parallel-twin, toonaangevende betrouwbaarheid en hoog vermogen, viel de XS650 in de smaak bij een groot aantal motorrijders in Europe en de Verenigde Staten. En nog steeds zijn er veel motorclubs voor toegewijde XS-eigenaren.

Gedurende zijn 17-jarige productieperiode is de motor verkocht onder de typeaanduidingen XS650, XS1, XS2 en XS650 Special en maakte hij van Yamaha, in een tijd waarin het bedrijf vooral werd gezien als fabrikant van tweetaktmotoren, één van de toonaangevende fabrikanten in de viertakt sector.

Naast zijn populariteit bij straatrijders maakte de XS650 ook een grote indruk op de racewereld. De XS650 leidde Kenny Roberts naar het AMA Grand National Dirt Track Championship 1973 in de Verenigde Staten - en ook in de zijspancross was deze krachtbron een belangrijke drijfveer; van 1980 tot 1984 won het vier wereldkampioenschappen op rij.

Iconische nieuwe kleuren voor de XSR in 2018

XSR700 in Brilliant Red
Vanaf januari 2018 is de 2018 XSR700 beschikbaar in de nieuwe kleur Brilliant Red, dit als eerbetoon aan de XS2 van 1972.

Net zoals de originele XS650 is de XSR700 uitgerust met een parallel-twin die een sterk lineair koppel levert voor een opwindende rijervaring. Ongeveer 46 jaar nadat Yamaha dit karakteristieke kleurenschema voor het eerst gebruikte, treedt de XSR700 in de kleur Brilliant Red in de voetsporen van onze originele viertakt parallel-twin. Een uitstekend voorbeeld van onze Faster Sons filosofie in actie!

XSR900 in Racing Red
Vanaf november 2017 is de 2018 XSR900 leverbaar in de nieuwe kleur Racing Red, die doet denken aan het kleurenschema van de originele XS850 uit de jaren 80.

Originele accessoires
Geïnspireerd op de Yard Built motoren die Yamaha in de afgelopen jaren heeft gebouwd in nauwe samenwerking met wereldberoemde customizers, heeft Yamaha ook een serie hoogwaardige originele Sport Heritage accessoires ontwikkeld voor zowel de XSR700 als de XSR900, zodat elke klant zijn eigen persoonlijke Yamaha Yard Built motor kan creëren.

De uitgebreide lijn bevat een groot aantal performance onderdelen, waaronder hoge en lageAkrapovičuitlaatsystemen, enÖhlins schokdempers en voorvorkveren voor verbeterde rijeigenschappen. Eigenaren van een XSR700 of een XSR900, die op zoek zijn naar ultiem rijcomfort, hebben de keuze uit diverse zadels, windschermen en een reeks stijlvolle pasklare accessoires, waaronder valblokken, stuurverhogers en seat covers.

Er is een divers aanbod van stijlvolle tassen die de bagagecapaciteit van de XSR vergroten. En de lijn originele accessoires omvat ook een groot aantal hoogwaardige lichtgewicht onderdelen en andere items die zijn ontworpen als bijdrage aan het unieke design van deze charismatische Sport Heritage modellen.

Met de My Garage app kunnen eigenaren van een XSR, maar ook potentiële klanten hun droommotor online ontwerpen met onze gebruiksvriendelijke 3D-configurator. Gewoon klikken, aanpassen en zien wat u het mooist vindt!

Yamaha Lifestyle - Faster Sons
We hebben een serie coole vrijetijdskleding ontworpen voor eigenaren van de XSR. De legendarische motorbouwer Roland Sands is verantwoordelijk voor het ontwerp van een groot aantal van deze shirts, jassen en petten.

De serie omvat o.a. ook een jethelm met een coole retrolook, motorjacks, handschoenen en nog veel meer. Leverbaar in een groot aantal maten, voor zowel dames als heren.

Overzicht XSR700 en XSR900 modeljaar 2018

XSR700 - Born tomorrow
* Nieuwe uitvoering in Brilliant Red met Matt Silver spatborden
* Gebouwd voor optimaal rijplezierVintage koplamp en achterlicht
* Dubbel geprofileerd lederen zadel in vintage stijl
* Pirelli Phantom banden met authentiek profiel
* Uiterst laag brandstofverbruik
* Aluminium brandstoftank
* Vloeistofgekoelde, 689cc, parallel-twin, viertakt
* Karakteristiek gevormd en 'mass-forward' design
* Design volgens Crossplane filosofie met 270-graden krukas
* Indrukwekkend en krachtig lineair koppelverloop
* Twee Ø 282 mm remschijven vóór met vierzuigerremklauwen

XSR900 - Born to rule
* NieuwRacing Redkleurenoptie
* Vloeistofgekoeld, 850cc, driecilinder, viertakt
* Aluminium brandstoftankcovers
* Traction Control Systeem
* Assist en Slipper Clutch
* Vintage geïnspireerde koplamp en achterlichtMotordesign op basis van Crossplane filosofie
* Lichtgewicht frame met aluminium onderdelen
* Instelbare voor- en achterwielophanging
* Cool retro design, krachtig, Sport Heritage
* Gestikte tweetraps buddyseat
* Krachtig koppel, uitstekende acceleratie
* Eenvoudig te customizen

Kleuren Yamaha Sport Heritage, modeljaar 2018
XSR900
* NIEUW: Racing Red
* Garage Metal
* Midnight Black

XSR700
* NIEUW: Brilliant Red
* Garage Metal
* Tech Black

XV950R (OPMERKING: dit model is in Nederland niet meer leverbaar)
* Tech Graphite

SCR950
* Vivid Red
* Yamaha Black

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Revit Nieuwsmotor mei