Husqvarna - Eenvoud in Beweging

 

KTM Fullbanner 209907 MotoGP 2018 728x90 juni

Michelin banner juni

BMW R1200GS Telelever voorvork nu wereldwijd "service bulletin"

De eerder alleen in Zuid-Afrika doorgevoerde terugroepactie wegens mogelijke problemen met de Telelever-voorvork van een groot aantal R1200GS modellen, wordt nu in alle landen voor 168.500 motorfietsen uitgerold als "service bulletin", zo melden motormedia wereldwijd. De actie geldt voor de R1200GS en R1200GS Adventure modellen die geproduceerd zijn tussen november 2013 en juni 2017, dus vanaf na de invoering van waterkoeling met BMW-modelcodes K50 en K51. Zoals eerder gemeld, riep BMW Motorrad in Zuid Afrika haar klanten op om alle motoren van het model R1200GS en R1200GS Adventure naar de dealer te brengen voor een inspectie van de bevestiging van de voorvorkpoten. Dit na aanhoudende meldingen van consumenten over "stanchion separation", oftewel het loskomen van de vorkbuizen van de bovenste bevestiging. Het probleem zou optreden bij zeer zware klappen op de voorvork, bijvoorbeeld bij springen of grote gaten in de weg; geen dagelijks gebruik (vooral in Nederland), maar wel activiteiten waarmee BMW rondom de GS veel communiceert en zelf stevige offroad-activiteiten -zoals de GS Trophy- organiseert. 

Overigens blijft de actie een "service bulletin", een benaming voor een minder acute actie dan een recall. Bij een recall moet de klant zo snel mogelijk naar een dealer gaan en moet de oproep aangemeld worden bij diverse instanties. Deze actie is dan ook niet terug te vinden in het terugroepregister van RDW of soortgelijke instanties in andere landen. Bij een "service bulletin" wordt de inspectie bij het volgende regulier onderhoud meegenomen in de werkplaats. In tegenstelling tot de normale gang van zaken bij een "service bulletin", worden klanten in Duitsland en Zuid-Afrika weer wel actief benaderd om hiervoor naar de dealer te komen, dit gebeurt nu door de dealer in plaats van de importeur.

Opvallend in de hele gang van zaken is ook nog wel het verschil tussen de aanpak in de wereld: BMW Motorrad South Africa en Australië melden dat er bij elke motor een nieuwe bus wordt gemonteerd, in andere landen wordt gezegd dat als er geen schade aangetroffen er niks gemodificeerd wordt. In België is ruim een week geleden een persbericht verstuurd, in Nederland is dat (nog) niet het geval. 

 BMW Service 31080000 1200GS K50 Adventure K51

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Triumph TigerSport 300x250 NL

IXS april 2018 200180314 NM MV 350x300

Revit Nieuwsmotor mei