Husqvarna een nieuw stedelijk perspectief

 

Inruilweken bij Ducati

Bridgestone Montage Cashback

Eurosport mogelijk uit TV-pakket CanalDigitaal en Delta

De kans is groot dat satelliettelevisie-aanbieder CanalDigitaal op 1 mei 2017 in Nederland en België stopt met het doorgeven van het Eurosport signaal. Hierdoor zou de zender met MotoGP, WorldSBK Superbikes, MXGP motorcross, EWC Endurance en BSB British Superbikes niet meer te zien zijn via de sattelietschotel. Dit is het gevolg van een conflict tussen Canal Digital en Eurosport-eigenaar Discovery Networks omdat die het uitzendtarief voor haar zenders zou willen verdubbelen. CanalDigitaal vindt dat naar eigen zeggen onacceptabel, omdat het zou betekenen dat de abonnementskosten voor haar klanten fors zouden stijgen. In een mail aan haar abonnees zegt Canal Digitaal nog steeds te proberen overeenstemming met Discovery te bereiken. Lukt dat niet, dan verdwijnen de zenders uit het pakket; de tv-kanalen van Discovery, inclusief ID, Animal Planet, TLC en Eurosport gaan dan dus ‘op zwart’ voor de sattelietkijkers.

In Zeeland speelt hetzelfde probleem nu kabelbedrijf Delta ook weigert de verhoogde tarieven van Discovery te betalen. Op haar website meldt Delta: "Wij vinden het niet fair dat al onze klanten in het standaardpakket, dus ook diegenen die niet of beperkt geïnteresseerd zijn in internationale sport evenementen, moeten opdraaien voor die hoge kosten". Daarom past de Zeeuwse kabelmaatschappij haar zenderpakket aan, waarbij de Discovery zenders verdwijnen maar o.a. Fox Sports en Motorsport.tv nieuw in het standaardpakket komen. 

De gang van zaken lijkt sterk op die in Engeland, waar TV-aanbieder Sky en Discovery eind januari van dit jaar het publiek betrokken bij een ruzie over de tarieven. Sky weigerde een verhoging die Discovery "redelijk" noemde te betalen en Eurosport dus uit het aanbod te gooien, waarop Eurosport haar kijkers opriep te protesteren bij Sky. Uiteindelijk werd er vlak voor het "op zwart gaan" alsnog een overeenkomst bereikt. Over de inhoud daarvan verschilden beide partijen qua uitleg, door de Britse pers wordt dan ook over een "wapenstilstand" gesproken.

Canal Digitaal Eurosport Nederland

Gerelateerde artikelen

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Michelin Cashback

KTM 215494 KTM 790 Duke MY18 300x250

IXS april 2018 200180314 NM MV 350x300

Revit

Moto Guzzi april 2018 8591015 MG NieuwsMotor 234x60 1