• Home
  • Motornieuws
  • Recall: Indian roept in de USA bijna 24.000 motoren terug

Recall: Indian roept in de USA bijna 24.000 motoren terug

Als reactie op potentiële benzinelekkage, roept Indian in de Verenigde Staten een groot aantal motoren terug van de types Chief Classic, Chief Dark Horse, Vintage, Chieftan, Chieftan Dark Horse, Springfield en Roadmaster. Deze zijn gebouwd tussen 15 april 2013 en 15 juli 2016 en zijn van modeljaren 2014-2017.

Oorzaak
Bij de motoren die teruggeroepen worden kan het voorkomen dat de brandstofrail andere onderdelen raakt. Dit kan resulteren in een benzinelek, wat weer kan leiden tot brand als dat in de buurt komt van de ontsteking. Het gaat in totaal om 23.746 motoren.

Analyse
Polaris (het moederbedrijf van Indian) besloot een probleemanalyse uit te voeren nadat er problemen naar voren kwamen uit garantie aanspraken over brandstofrailproblemen. Gebaseerd op die klachten en op het onderzoek dat ze zelf uitvoerden, is een besluit genomen om de motoren uit voorzorg terug te roepen om veiligheidsredenen. Desalniettemin zijn er tot op heden geen incidenten met verwondingen gemeld door dit probleem.

Maatregelen
De teruggeroepen motoren zullen worden gecontroleerd op schade. Mocht die er zijn, dan zal dit gerpareerd worden op kosten van Indian. De vervangende brandstofrails moeten strakker gemonteerd worden bij de bevestigingspunten.
Indian heeft aangegeven dat ze de eigenaren van de betrokken motoren op de hoogte stelt. Zij kunnen bij de dealer een tijdelijke haak laten monteren die ervoor zorgt dat de huidige brandstofrail zo min mogelijk verplaatst. Dit is uiteraard kosteloos. De terugroepactie startte waarschijnlijk begin deze maand. Of de problemen met de brandstofrail zich ook voordoen bij de in Nederland geleverde motoren is op dit moment niet bekend.

Indian Chief Dark Horse 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form