2017 BMW R1200GS, RnineT Urban GS en G310GS onderweg

Tijdens de komende EICMA in Milaan zal BMW Motorrad op 8 november voor modeljaar 2017 drie nieuwe variaties van een allroad presenteren in de vorm van een vernieuwde R1200GS, een klassieke ogende RnineT GS en de G310GS. In Amerika liet BMW journalisten toe bij de nieuwe modellen, maar dan wel zonder camera. 

Voor de vernieuwde 2017-versie van de succesvolle R1200GS wordt gemeld dat dit vooral gaat om een technische update met betrekking tot het voldoen aan de EURO4 emissienormen van het watergekoelde boxer motorblok. Voor alle fabrikanten is EURO4 een uitdaging, waarbij het gelijk houden van de prestaties al een uitdaging op zich is, vooral nu er veel aandacht is voor het correct naleven van dergelijke eisen door Duitse auto- en motorfabrikanten. Dit wordt aangevuld met kleinere aanpassingen aan het rijwielgedeelte. 

Daarnaast pakt BMW gelijk door in het allerlichtste segment op basis van de net pas (daadwerkelijk) op de markt gekomen G310R. Na de zeer lange aanloop door kwaliteitsproblemen bij de Indiase fabrikant TVS, komt er nu gelijk al een 'allroad' versie hiervan in de vorm van de G310GS, die al meerdere malen tijdens testritten gesignaleerd is. De 2017 BMW G310GS wordt een zeer lichte budget-allroad eencilinder met 34 pk, die eigenlijk voor de groeimarkten van Azië en Zuid-Amerika bestemd is, maar ook in Europa verkocht wordt in een poging de jeugd naar het Duitse merk te lokken. 

Als derde uitbreiding van de "Gelände Strasse" modellen werd er een allroad-achtige versie van de R NineT-serie getoond, waarin veel ideeën van het eerder getoonde Lac Rosé conceptmodel zijn verwerkt. Deze nieuweling zal een ruiger uiterlijk krijgen dan de NineT, maar is in feite gericht op de stadsomgeving. Hiermee wordt flink doorgepakt op het R NineT succes, enige weken geleden waren er immer ook al de Racer en Pure waardoor de Heritage-teller op vijf komt. de naamgeving voor dit model is nog onduidelijk, voorlopig spreekt men over een BMW RnineT ‘UrbanGS’.

2017 BMW Motorrad R1200GS G310GS NineT GS


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form