Skully sluit haar deuren

Het in San Francisco gevestigde Skully sluit naar verluidt binnenkort haar deuren voordat de productie van de revolutionaire Skully AR-1 smarthelm daadwerkelijk in productie is gegaan. De website waar de helm online aangekocht kan worden zal naar verwachting vandaag nog offline gaan. Investeerders en de 1.500 klanten die de helm al via een pre-order online aangekocht (en betaald) hebben zijn het slachtoffer, evenals de 50 medewerkers van het startup bedrijf die hun baan verloren zien gaan.

Al in 2013 kwam Skully met een prototype smarthelm naar buiten en werd er door middel van crowdfunding en via pre-orders geprobeerd kapitaal binnen te halen om de unieke smarthelm daadwerkelijk in productie te nemen. Ondanks het binnenhalen van ca. 15 miljoen dollar via Intel Capital is er niet genoeg kapitaal om de massaproductie op te starten en tot daadwerkelijke uitlevering aan de online-klanten over te gaan. Kinderziektes in het ontwerp schijnen niet goed opgelost te zijn en ook de certificering door de Europese ECE 22.05 norm lijkt hieraan ten grondslag te liggen, voornamelijk omdat ECE-normen displays/obstakels in de buurt van het oog van de rijder verbieden.

Of hiermee het definitieve einde van de Skully AR-1 helm is ingeluid of dat alsnog nieuwe investeerders worden gevonden om een doorstart te maken zal de tijd uit moeten wijzen.

Meer over de Skully Smarthelm:
- Skully P-1: motorhelm met ingebouwd display
- Skully AR-1 smarthelm met heads-up-display in productie

Skully smarthelmet

Bron: TechCrunch USA


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form