Jerez benoemd tot Wereld Hoofdstad van het motorrijden

De FIM heeft de Spaanse stad Jerez de la Frontera benoemd tot Wereld Hoofdstad van het Motorrijden 2015. Deze benoeming is een nieuw initiatief van het FIM om haar brede activiteiten rondom het motorrijden te promoten en tegelijkertijd die van de gastheer in de regio te bevorderen waardoor de wereldwijde zichtbaarheid van beiden wordt versterkt.

Jerez is al een populaire en gevestigde halte op de FIM MotoGP kalender, maar kent daarnaast in 2015 een uitgebreid programma waarin ook de Superbike, Enduro, Trial en andere FIM kampioenschappen worden verwelkomd. Naast een vol programma van sportieve activiteiten zal de prachtige Spaanse stad Jerez in 2015 ook een reeks symposia huisvesten als: vrouwen en motorrijden, duurzaamheid en verkeersveiligheid voor tweewielers, rijders veiligheid en leiderschap en zal het een aantal trainingskampen organiseren.

FIM president Vito Ippolito over dit nieuwe initiatief: "Over een langere periode is Jerez de benchmark voor het hosten van motorwedstrijden. Elk jaar trekt de Grand Prix vele duizenden mensen naar deze regio, die ook nog eens wereldberoemd is om zijn sherry productie. De benoeming van Jerez als eerste Wereld Hoofdstad van het motorrijden zal ook de benchmark zijn voor toekomstige gaststeden, want dit is een zeer belangrijke gelegenheid om de verscheidenheid en diversiteit van de vele FIM kampioenschappen en vele andere FIM activiteiten presenteren, evenals de sterke punten en de schoonheid van de regio waar het plaats vindt."

De officiële aankondiging van deze benoeming zal plaatsvinden tijdens de FIM Gala Ceremony, die zal plaatsvinden in Jerez de la Frontera samen met de jaarlijkse Algemene FIM Vergadering op 22 en 23 november 2014.

Jerez

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden