• Home
  • Motornieuws
  • Eldorado, Audace en California 1400 Touring S.E. wereldprimeurs van Moto Guzzi op Eicma

Eldorado, Audace en California 1400 Touring S.E. wereldprimeurs van Moto Guzzi op Eicma

Moto Guzzi verrast bezoekers van de Eicma in Milaan deze week met drie wereldprimeurs. Met de Eldorado, Audace en California 1400 Touring S.E. breidt het merk met de 'eagle' uit Mandello zijn modelprogramma rondom het 1.400cc V-twin big block 'Made in Mandello' verder uit. Tegelijkertijd benadrukt Moto Guzzi met deze primeurs het breed uiteenlopende spectrum van vintage tot moderne motorfietsen waarbinnen het merk momenteel bestaande Guzzi-rijders aanspreekt en nieuwe motorliefhebbers naar het merk trekt.

Moto Guzzi Eldorado
Eén blik op de nieuwe Eldorado volstaat om te ontdekken hoezeer Moto Guzzi er in is geslaagd de persoonlijkheid van de legendarische Eldorado 850 te weerspiegelen in een opvolger die wat technologie en styling betreft past binnen de criteria van de 21e eeuw. Duidelijke verwijzingen naar een rijk verleden zijn ondermeer de gespaakte wielen, de brandstoftank met verchroomde flanken, het oversized zadel, het achterspatbord met het juweelvormige achterlicht en de bullhorn handlebar. Qua prestaties vertrouwt de Eldorado op de prestaties van de 1.400cc negentig graden V-twin die in ongewijzigde vorm ook de California Touring en Custom aandrijft. En dat betekent comfortabele prestaties op lange afstanden, mede dankzij de standaard cruise control en een maximumkoppel van 120 Nm dat al bij 2.750 tpm beschikbaar is.

Moto Guzzi Audace
De Moto Guzzi Audace is de nieuwste 'muscle bike' van het merk met de eagle. Wars van stijlvolle, klassieke details laat de Audace geen spoortje chroom zien en benadrukt hij zijn custom inborst met zwart uitgevoerde mechanische details. Enkel de sterk contrasterende sierstrip op de flanken zorgt voor een kleurrijk detail. Het krachtige en agressieve voorkomen van de Moto Guzzi Audace wordt verder versterkt door tal van custom accenten als de metallic radiatorgrille, de rebelse megafoonuitlaat, de kleine spiegels, de gepolijste kleppendeksels en de speciale velgen. Dankzij een aangepast uitlaattraject presteert de 1.400cc V-twin vooral bij hogere toerentallen vinniger, en mede dankzij een lichte gewichtsbesparing accelereert de Moto Guzzi Audace daarmee sneller vanuit stilstand, waarbij de 'Veloce' rijsetting bij velen de voorkeur zal genieten.

Moto Guzzi California 1400 Touring S.E.
Op basis van de bekende California 1.400 Touring introduceert Moto Guzzi op de Eicma nu een nieuwe S.E. uitvoering. Deze versie, die direct te herkennen is aan de duotone kleurstelling, beschikt standaard over een geïntegreerde rugsteun en een handgreep voor de duopassagier. Daarnaast onderscheidt de S.E. zich van de reguliere Touring door middel van subtiele stijlfeatures, waaronder de vorm van het genereuze zadel, de verchroomde handvatten en de zijpanelen die geïnspireerd zijn op die van de T3.

Moto Guzzi Eldorado 02


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden