Nieuw: 2015 RSV4 RR en RF

Voor 2015 heeft Aprilia op de EICMA beurs in Milaan twee nieuwe versies van de RSV4 bekend gemaakt. Naast de RR wordt ook een gelimiteerde uitvoering beschikbaar in de vorm van de RF. Het front met de drie koplampen is vernieuwd, evenals de topkuip en de spiegels. Maar naast optische veranderingen is ook in het blok het een en ander veranderd. Door het aanpassen van onder andere de airbox, maar ook injectoren en de nokkenassen wint de 999,6cc grote V4 16pk, terwijl de RR 1,5kg lichter is geworden. Het totale vermogen komt daarmee op 201 PK bij 13000 toeren, met een koppel van 115 Nm bij 10500 toeren. Het aPRC systeem is verder ontwikkeld, waarbij ook de aansturing van de dubbele gaskleppen is gewijzigd. Het aPRC systeem biedt standaard achtvoudige tractiecontrole, drievoudig instelbare wheelie control, drievoudig instelbare Launch control en een quickshifter. Ook is uitschakelbare en drievoudige instelbare ABS standaard.

De RR krijgt qua uiterlijk veel mee van de oude Factory uitvoering, waaronder machnesium onderdelen en instelbaarheid van het chassis. Daarnaast is ook het Race Pack leverbaar, dat ondermeer gesmede aluminium velgen bevat en uitgebreide Öhlins vering. De RR wordt leverbaar in Bucine Grey en Black Ascari. De RSV4 krijgt een 200/55ZR17 achterband, alhoewel die optioneel ook geleverd kan worden met 190/50ZR17 of 190/55ZR17.

Als uitbreiding op de RSV4 reeks is de RSV4 RF een gelimiteerde uitvoering van de RR. Er worden 500 RF modellen gebouwd, die standaard wordt afgeleverd met het Race Pack. Daarbij hoort ook de "Superpole" kleurstelling.

 Aprilia RSV RF 1

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden