• Home
  • Motornieuws
  • Hectometerbordjes met snelheidsaanduiding nu langs alle snelwegen

Hectometerbordjes met snelheidsaanduiding nu langs alle snelwegen

Rijkswaterstaat gaat deze week verder met het plaatsen van hectometerbordjes met snelheidsaanduiding op alle snelwegen. Eerder dit jaar werden deze al geplaatst op de A1, A2, A4, A12 en A15. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de weggebruiker om langs de weg meer ondersteuning te krijgen over de geldende maximumsnelheid. Uit een eerste evaluatie blijkt dat zo'n 90% van de weggebruikers tevreden is over de nieuwe hectometerbordjes en dat ze zich zekerder voelen over de geldende snelheid.

Snelheidsaanduiding hectometerbordjes

Gestart wordt met de A28. Tot december 2014 worden op alle snelwegen de hectometerbordjes op elke hele kilometer vervangen door hectometerbordjes voorzien van een snelheidsaanduiding. De werkzaamheden worden zoveel gecombineerd met andere wegwerkzaamheden. Uiteindelijk zijn er dan in totaal ruim 5.000 nieuwe hectometerbordjes geplaatst. De kosten bedragen voor het hele autosnelwegennet ca. 2,3 miljoen euro.

Bij wegen met drie of meer rijstroken worden de hectometerbordjes ook links van de weg voorzien van een snelheidsaanduiding. Op de spitsstrooktrajecten worden de hectometerbordjes niet aangepast, omdat hier de snelheid frequent met kantelwalsborden wordt aangegeven. Rijkswaterstaat beperkt de verkeershinder door zo veel mogelijk 's nachts te werken. Weggebruikers zijn eerder dit jaar geïnformeerd over de invoering van deze hectometerbordjes.

Bron: Rijkswaterstaat

Op 48 procent van de snelwegen in Nederland kan nu 130 km worden gereden. In de toekomst komen er steeds langere trajecten met één maximumsnelheid. De verhoging van de snelheid naar het wettelijke maximum van 130 vindt plaats als de regels voor verkeersveiligheid, milieu en natuur daarvoor ruimte bieden.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden