Nog veel onduidelijkheid rondom TT Speedweek Assen

Over drie weken is het alweer tijd voor de Dutch TT 2014 op het TT-Circuit in Assen, maar over het programma van het nieuwe TT Speedweek evenement ontbreekt nog bijna alle informatie. Het programma van de Speedweek, georganiseerd ter vervanging van het TT Festival, zal op zaterdag 21 juni (dus over twee weken) beginnen met de TT Run, waarvan de organisatie in andere handen is. Daarna volgt het TT-Balloonfestival, volgens de website hiervan kunnen daar 7 heteluchtballonnen verwacht worden. Op de zondag daarna zal het tijd zijn voor "TT Cityracing", maar een programma hiervoor ontbreekt nog volledig. Ditzelfde geldt voor "Moto City Racing" op vrijdag 27 juni, voor beide evementen wordt alleen de komst van twintig NSF100 motoren vermeld. In een eerder (voorlopig) programma werd vooral melding gemaakt van willekeurige motorrijders of -coureurs als deelnemers aan de parade-achtige "TT City Racing" en Moto City Racing". Wel zijn er al kaartjes voor speciale tribunes te koop. 

Voor de 'Paddock Motorbeurs' op de Vaart N.Z./ Kolk, die voor een hele week gepland staat, is nog geen invulling bekend, net als voor de "cross area" waarvoor ook nog geen locatie bekend is gemaakt. De muziekacts voor de Dance Mainstage op de Havenkade, de Rock Mainstage op de Weiersstraat en het Muziekprogramma voor de Brink, Koopmansplein, Brinkstraat en op de Markt/Kop van de Vaart zijn nog niet bekend, op de Groningse formatie DissNieOkay, de Kiss-coverband Kiss Lickss, de Dirty Daddies en de feest-DJ's Tim en Faab na. De enige grotere act die al wel genoemd wordt, Jovink & de Voederbietels, laat in de lokale media weten de organisatie "erg onprofessioneel" te vinden, omdat er nog steeds geen duidelijkheid is over locatie en tijdstip van het optreden op 27 juni.TT-Speedweek-2014-Assen-DutchTT-programma

Over de Nightride is in de lokale Asser pers rumoer ontstaan; de nieuwe evenementorganisatie heeft de organisatie hiervan uit handen van Jan Puper gehaald, en deze overgedragen aan de Ducati Club. Overigens komen er vooral uit Assen zelf veel reacties op Facebookpagina van de Speedweek, waarbij het feit dat de organisator "uit het Westen" komt als negatief wordt ervaren. De organisatie van het gloednieuw TT Speedweek evenement is in handen van he bedrijf achter Bavaria City Racing in Rotterdam, dat zegt met communicatie te wachten tot er daadwerkelijk wat te melden is. 

Update: er wordt gemeld dat Giacomo Agostini op een Yamaha 500cc uit 1977 aan de parade mee zal doen.

TT-Speedweek-Assen-programma-2014


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden