Scorpion

Bridgestone BT22 14 mei 2019

yamaha tenere 700 820x100 2019

Olie op wegen Eifel om motorrijders te laten vallen

In de omgeving van het Duitse Eschweiler heeft de politie op meerdere plaatsen oliesporen in bochten ontdekt, die klaarblijkelijk tot doel hadden motorrijders ten val te brengen, zo meldt de Aachener Zeitung. Volgens de politie gaat het hier om het moedwillig in gevaar brengen van motorrijders, een praktijk waarover al langer verhalen gaan. Vorig weekend ontdekte de politie op Landesstraße 238 bij Zweifall en op Landesstraße 12 in Roetgen olie, waarop later ook op de Bundesstraße 266 een spoor werd aangetroffen. Volgens de politie kan er geen sprake van zijn dat de (hydraulische) olie daar per ongeluk is terecht gekomen; er werd vlakbij de betrokken locatie een lege verpakking gevonden die bij de aangetroffen olie hoorde, zo bleek uit technisch onderzoek van de politie. Daarbij werd ook gesteld dat door de plaatsing van de olie in bochten gedacht werd dat de actie specifiek gericht is op motorrijders. De politie onderzoekt de zaak.

Later die dag kwam een motorrijder ten val op de straat die eerder die dag door de brandweer was schoongemaakt. Hoe dit mogelijk is wordt nog onderzocht, wel was al zichtbaar geweest dat toen de buitentemperatuur steeg de olie weer terug omhoog gekomen was. 

In de Duitse Eifel zijn al langer personen en groeperingen actief die zich ergeren aan de vele motorrijders die het gebied bezoeken. De lokale krant noemt de recente ontwikkelingen dan ook "Olie-aanslagen". 

Olie-weg-eiffel-motorrijders-motoren

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

ktm orange days

kawa mei 19 z1000sx

IXS 20190418 NM Dark 350x300px

MotoGuzzi