TT Festival Assen wordt TT SpeedWeek

Het TT Festival wordt dit jaar onder de naam TT Speed Week georganiseerd door Speed Events, dat ervaring heeft met het organiseren van grote motorsportevenementen zoals City Racing Rotterdam en City Racing Moskou. Hierbij wordt gemikt op "een groot motorfeest" voor de vele bezoekers van de DUtch TT in Assen. Directeur Robert Heilbron zegt wel dat er drie miljoen euro per jaar nodig is om alle ambities waar te maken, waarbij de Gemeente Assen geen extra geld wil uitgeven en er onder de lokale horeca verdeeldheid bestaat over het meebetalen aan de organisatie. Joop Boertjes, voorzitter van de Stichting TT Speed Week en Robert Heilbron van Speed Events NL ondertekenden vandaag het contract voor de organisatoe van de nieuwe TT Speed Week, de opvolger van het TT Festival. Eerder werd nog gemeld dat het evenement "TT-Motorweek" zou gaan heten. Hieronder het persbericht van de nieuwe organisatie.

PERSBERICHT: Stichting TT Speed Week wil breed publiek aanspreken met gevarieerd programma Een week lang feest voor de motorsportliefhebber, dat een brede doelgroep aanspreekt door diversiteit in entertainment. Dat is het doel van de Stichting TT Speed Week. De stichting lichtte haar plannen voor de TT Speed Week 2014 en verdere jaren vanochtend toe tijdens een persconferentie. Die stond ook in het teken van de presentatie van de nieuwe organisator van de Speed Week: Speed Events NL.

De Stichting wil tijdens de Speed Week 2014 een eerste stap zetten naar een uitbouw en verbreding van het programma. Zo wordt er dit jaar al gekeken naar een invulling van de woensdagmiddag voor de jeugd. Dat past bij de ambitie van de stichting om een brede doelgroep aan te spreken. Volgens stichtingsvoorzitter Joop Boertjens kan dat door diversiteit in vermaak aan te bieden.

Bij de samenstelling en invulling van het programma staat voor de stichting voorop dat ze op een gecontroleerde wijze de motor weer terug wil laten keren in de stad. Zo wil de stichting in de komende jaren uitgroeien naar een Speed Week die begint in het weekend voorafgaand aan de Dutch TT. Bij de uitwerking van de plannen kijkt de stichting ook naar nieuwe locaties, zodat het publiek goed verspreid kan worden over de stad.

De organisatie van de TT Speed Week zal de komende vijf jaar worden gedaan door Speed Events NL. Drijvende kracht achter dit bedrijf is Robert Heilbron, initiatiefnemer en organisator van onder meer VKV City Racing in Rotterdam en Moskou.

De TT in Assen spreekt al sinds vroeger tot de verbeelding van Heilbron: "Toen keek ik samen met mijn vader naar de TT, dat was prachtig. Het was de tijd van Nederlands succes met Wil Hartog en Jack Middelburg en de zijspan met Streuer-Schnieders. Ik heb daar vele warme herinneringen aan." Heilbron: "Ik ben dan ook zeer vereerd dat Assen Speed Events NL heeft gekozen om een nieuwe weg in te slaan: meer brullende motoren en burning rubber in Assen in aanloop naar de TT."

Speed Events NL nodigt met name eigenaars van historische racemotoren uit om mee te doen met de demonstraties en de show. De organisatie heeft reeds in extra permanent bewaakte parkeerfaciliteiten voorzien, waar deelnemers de gehele week veilig hun motoren kunnen stallen.

De activiteiten zijn grotendeels gratis te bezoeken. Bedrijven kunnen aanhaken op het evenement door onderdelen te sponsoren of voor relaties of personeel VIP-kaarten of tribuneplaatsen te bestellen. De TT Speed Week wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Assen, de provincie Drenthe, Parkmanagement, TT Circuit Assen, Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Assen, MKB-Binnenstadvereniging en Gilde Bart. Daarnaast dragen sponsoren bij in de exploitatie en heeft de stichting inkomsten uit Food & Beverage.

Het programma wordt momenteel vormgegeven. Details qua invulling volgen in april 2014. Hieronder een voorlopige schets van het programma op hoofdlijnen:

Zaterdag 21 juni Balonnenfestival TT Circuit
Zondag 22 juni Moto City Racing (demo's) Parcours NNB
Maandag 23 juni Paddock en Motorbeurs Vaart N.Z./ Kolk
Dinsdag 24 juni Paddock en Motorbeurs Vaart N.Z./ Kolk
Woensdag 25 juni Kids middag: Opening FreeStyle Arena en Cross
Arena: Muziekprogrammering
Koopmansplein: NNB
Brinkplein en Koopmansplein: Donderdag 26 juni Jongerenpodium en Rockpodium NNB en Rock podium
Weierstraat: Vrijdag 27 juni Moto City Racing (demo's) TT Tour en Nightride. Parcours NNB (Assen e.o.)

TT-Speedweek-2014-Assen-DutchTT

Foto: Monique Babtist


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form