• Home
  • Motornieuws
  • Freddie Spencer opent raceschool op het circuit van Paul Ricard

Freddie Spencer opent raceschool op het circuit van Paul Ricard

Drievoudig wereldkampioen Freddie Spencer opent een raceschool op het legendarische Zuid-Franse circuit Paul Ricard. Met de steun van Yamaha zijn in de periode van maart tot juni al vijf dagen gepland met cursussen voor beginners en ervaren coureurs, cq circuitrijders.

Jezelf verbeteren in het circuitrijden onder begeleiding van een heuse oud-wereldkampioen is de droom van veel circuitrijders. Organisatoren van circuitdagen waar je onder begeleiding je vaardigheden, en daarmee je rondetijden, kunt verbeteren zijn er genoeg, maar weinig circuitrijders en coureurs kunnen daarbij rekenen op advies van een wereldkampioen. Een van die zeldzame mogelijkheden wordt nu geboden door organisator 4GMoto op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet (50 km vanaf Marseille), een circuit dat tot 2000 nog op de MotoGP kalender stond.
Het dagprogramma bestaat uit workshops onder begeleiding van 'Fast' Freddie waarbij deze, met de hulp van een tolk, de cursist van stap tot stap volgt waarbij elke sessie op video wordt vastgelegd om zodoende de rijder op zijn fouten te kunnen wijzen en adviezen te geven. Freddie Spencer: "Weten hoe je met een motor om moet gaan is precies als weten hoe te leven. Je moet altijd precies weten wat er om je heen gebeurt en dienovereenkomstig handelen ".

De eerste cursus werd georganiseerd met de steun van Yamaha Frankrijk en zal beginnen op zaterdag 15 maart, gevolgd door nog 5 data; 16 en 17 maart, 7 april, en 15 en 16 juni. De vanaf prijs bedraagt 349 euro voor een beginners cursus tot een maximum van 999 euro waarbij de motoren en kleding zijn inbegrepen. Aanmelden voor een cursus kan op de site van 4Gmoto: www.4gmoto.fr

Fraddie Spencer riding

Bron: InSella Foto: 4GMoto


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden