Nieuwe Hesketh 24 onthuld

Het Brits historisch motormerk Hesketh Motorcycles brengt voor het eerst sinds 30 jaar een nieuw model op de markt; de Hesketh 24. De styling van het ontwerp is geïnspireerd op James Hunt's GP winnende F1 auto toen deze voor Hesketh uitkwam. Ondanks de klassieke uitstraling is de 24 een volledig modern uitgeruste interpretatie van een Hesketh machine met een enorme 1.950cc grote, 56 graden V-twin motor met zes versnellingsbak welke goed is voor ongeveer 120 pk. De Hesketh 24 heeft een stalen frame en is voorzien van kwaliteitscomponenten als Ohlins vering, Beringer remmen en Brock's performance BST carbon wielen. Verder valt op dat de 22,7 liter tank, vreemd genoeg, onder de motor is gemonteerd.

Het merk werd onlangs gekocht door Paul Sleeman en de Hesketh 24 moet dan ook gezien worden als een duidelijke indicatie van de nieuwe richting die het merk op gaat. Dat blijkt ook wel uit de verkoopaantallen: er komen namelijk slechts 24 exemplaren voor verkoop beschikbaar.

Paul Sleeman: "De Hesketh 24 is een knipoog naar het F1 succes van James Hunt en het Hesketh Racing team waarbij we hebben geprobeerd dit in subtiele details terug te laten komen, zoals de kleine Schotse en Engels vlaggen op de achterkant van de machine zoals deze te zien waren op de F1 '24' auto en de lay-out van het circuit van Zandvoort waar Hunt zijn beroemde overwinning in 1975 behaalde. De motor zelf is ontworpen rond het grote V-twin blok, het hart van de motor, met overhead luchtinlaten in de tank boven en een 22,7 liter brandstofreservoir onder het motorblok gemonteerd. Om trouw te blijven aan een aantal originele Hesketh features is de voorkant voorzien van een modern flyscreen en volgt de tank de herkenbare Hesketh lijnen."

De 24 is leverbaar vanaf februari 2014, maar kort hierna zal ook een tweezits versie beschikbaar komen en wordt gewerkt aan het ontwikkelen van meer modellen. Wat de exclusieve 24 moet gaan kosten is nog niet bekend gemaakt.

Hesketh 24

Tekst: Dirk van het Hekke

Bron: Hesketh Motorcycles, MCN
Foto: Hesketh Motorcycles


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden