2014 Yamaha MT-07

Yamaha heeft tijdens de EICMA in Milaan de geheel nieuwe MT-07 gepresenteerd. Deze nieuwe naked tweecilinder in de MT (Masters of Torque) serie is het broertje van de driecilinder MT-09 die al in september van dit jaar aan de pers werd gepresenteerd. Volgens Yamaha is de MT-07 ontworpen om betaalbaarheid en plezier op straat terug te brengen. De nieuwe MT wordt aangedreven door een gloednieuwe 689cc parallel-Twin met 270 graden krukas met een enkele balansas welke is ontworpen volgens Yamaha ’s crossplane filosofie om een lineair koppel en een soepel gebruik mogelijk te maken. Yamaha claimt een vermogen van 55kW (74,8 pk) en een koppel van 68 Nm en geeft een drooggewicht van 164 droog op, en voorzien van de benodigde vloeistoffen 179 kg. Om het brandstofverbruik te beperken is het motorblok uitgevoerd met zogenaamde 'offsetcilinders', een verschoven krukaspositie.2014-Yamaha-MT-07-EU-Racing-Red-300

Vanwege de betaalbaarheid die Yamaha met dit model nastreeft bestaat het rijwielgedeelte uit een stalen ruggengraat frame, een eenvoudige voorvork met eenvoudige, niet radiale 4 zuiger remklauwen met 282 mm remschijven. Ondanks deze ‘prijs concessies’ verwachten we toch een, net als bij de MT09 comfortabel rijgedrag met een acceptabele remvertraging.

 

De nieuwe MT-07 heeft een styling welke gekenmerkt wordt door een mass-forward design met atletische bouw. De slanke brandstoftank accentueert het compacte uiterlijk terwijl de luchtinlaten en aluminium zijprofielen het sportieve imago van de 07 benadrukken. Het uiterlijk is met zijn hoekige spiegels, achterlichtpartij en design duidelijk geënt op de grotere MT09 met zijn driecilinder 847cc grote motorblok. Andere overeenkomsten zijn de 10-spaaks wielen en de Z vorm van de luchtinlaat en stijlkenmerken.

De MT-07 wordt aangeboden in de kleuren: Deep Armor, Matt Grey, Competition White, Race Blu en Racing Red. De MT-07 zal in Europa ook als een A2 kW versie worden uitgebracht waardoor deze geschikt is voor A2 rijbewijshouders Wanneer MT07 in Nederland leverbaar wordt en voor welke prijs is nog niet bekend gemaakt. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden