Samenwerking tussen Shoei en Cardo: Cardo SHO-1

Shoei, de Japanse helmenfabrikant, en Cardo Systems, de marktleider voor bluetooth communicatie systemen voor motorhelmen, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Cardo zal een high-end communicatiesysteem ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen welk specifiek past op Shoei helmen. De Cardo SHO-1 is geschikt voor de Neotec, Multitec, XR-1100, J-cruise, Qwest, RJ-Platinum en Nornet-DS helmen.

De nieuwe Cardo SHO-1 zal voorzien zijn van Cardo's nieuwste technologie en door een patent beschermd ontwerp met onder andere een vervangbare batterij. Het systeem wordt naar verwachting in het laatste kwartaal van 2013 op de markt gebracht. De Cardo SHO-1 ondersteunt bike to bike intercom tussen maximaal 9 rijders, verbinding met mobiele telefoons, draadloze ontvangst van stereo muziek van smartphones en MP3-spelers. De Cardo bestaat uit twee aanvullende units met een laag profiel welke zonder een mechanische verbinding op Shoei helmen kunnen worden bevestigd. Cardo zal de SHO-1 aanbieden via hun distributie kanalen terwijl Shoei het zal aanbevelen voor gebruik met Shoei helmen.

Beide bedrijven betitelen de Cardo SHO-1 niet alleen als technologisch cutting edge maar ook als onopvallend en gestroomlijnd. Vanwege het speciale ontwerp voor Shoei helmen kan de unit in enkele minuten worden geinstalleerd door de eindgebruiker. Shoei zal het systeem tijdens de aanstaande EICMA in Milaan presenteren.

Shoei Cardo

Bron: Motorsportsnewswire

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17