2014 V-Strom 1000, specificaties en kleuren bekend

Vandaag heeft Suzuki alle informatie over de nieuwe V-Strom 1000 naar buiten gebracht. Suzuki onthulde de nieuwe DL1000 vorig jaar op de Intermot in Keulen als conceptmotor, en ook was de motor tijdens de motorbeurs in Utrecht al te zien, maar over de technische gegevens werd niet gesproken.Vandaag werd duidelijk dat de motor een cilinderinhoud heeft van 1037 cc met een vermogen van 100 pk met 103 Nm koppel, radiaal gemonteerde remklauwen met ABS, traction control, een slipperclutch en een volledig instelbare upside down voorvork.

 2014 DL1000 action 6

Suzuki geeft aan dat de nieuwe V-Strom een brandstofverbruik heeft van 20,9 km/liter en er is gewerkt aan de ergonomie. De ruit is in hoogte verstelbaar maar ook de hoek van de ruit is in te stellen. Daarnaast is de zithouding aangepast en heeft de motor een uitgebreid dashboard. Op het dashboard valt af te lezen in welke versnelling men rijdt, wat de snelheid is, een dagteller, klok, het brandstofverbruik, de actieradius met het huidige brandstofniveau, koelvloeistoftemperatuur, accuspanning en in welke modus de traction control staat. 

Het lijkt erop dat de V-Strom 1000 redelijk kaal geleverd wordt, dit gezien de accessoirelijst die Suzuki heeft voor de nieuwe DL 1000. Het vorige model werd geleverd inclusief middenbok, handkappen en een onderkuipje maar deze onderdelen staan nu op de accessoirelijst. Dit onder andere samen met een kofferset, handvatverwarming, een verhoogde -en verlaagde zitting, handvatverwarming, LED-knipperlichten en een hogere ruit. 

De V-Strom 1000 wordt verkrijgbaar in 4 verschillende kleurstellingen. De prijs en wanneer deze in de showroom van de Suzuki dealer staat is tot op heden niet bekend.

 

 

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden