KTM augustus nm

USA: Yamaha meest betrouwbaar, BMW minst

De Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports heeft voor het eerst in haar geschiedenis onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van motorfietsen en de perceptie van bezitters daarop. Consumer Reports is -volgens eigen zeggen- met 8 miljoen leden 's werelds grootste onafhankelijke product-testorganisatie. Uit het, door het eigen Consumer Reports National Research Center uitgevoerde, onderzoek kwam naar voren dat bezitters van een BMW of een Harley-Davidson het meeste kans op technische problemen hebben, terwijl eigenaren van een Yamaha op dit vlak het beste af zijn, op korte afstand gevolgd door Kawasaki en Honda. 

Ongeveer één op de vier eigenaren van Harley-Davidson motorfietsen meldde in de afgelopen vier jaar "grote problemen" te hebben gehad, bij BMW was dat getal zelfs nog hoger, daar meldde één op de drie eigenaren een probleem met hun motor. Slechts ongeveer één op de tien Yamaha eigenaars had in diezelfde vier jaar problemen, op de voet gevolgd door Kawasaki en Honda.

Vreemd genoeg hebben deze cijfers geen enkele inlvoed op de tevredenheid van kopers van motoren. Ondanks het grotere aantal problemen, behoren eigenaren van Harley's en BMW's juist tot de meest tevreden eigenaren. Op de vraag of, gelet op alles, ze dezelfde motorfiets opnieuw zouden kopen als ze de kans kregen om het over te doen, antwoordde 75 procent van de Harley eigenaar volmondig ja, op de voet gevolgd door 74 procent van de BMW eigenaren en 72 procent van de Honda eigenaren. Daarentegen waren respectievelijk slechts 63 en 60 procent van Yamaha en Kawasaki zo enthousiast in deze subjectieve maatstaf.

De respondenten in het onderozek rapporteren de meeste problemen gehad te hebben met toebehoren als verlichting, dashboard, schakelaars en de radio (21 procent), remmen (20 procent), het elektrische systeem (16 procent), en het brandstofsysteem (15 procent). Gelukkig waren de meeste reparaties vrij goedkoop; driekwart kostte minder dan 200 dollar.

Het magazine van Consumer Reports, met daarin het hele onderzoek, komt over enkele dag in de USA uit.

USA-Yamaha-FZ6R

 

  • Pinterest

Plaats reactie

kcaptcha
Ga

kawa mei 19 z1000sx