2013 voorjaarscollectie Alpinestars: zwarter en goedkoper

Gisteren presenteerde het Italiaanse motorkledingmerk Alpinestars haar 2013 voorjaarscollectie aan pers en dealers. Daarin waren geen revolutionaire nieuwigheden te zien, maar werd duidelijk dat het topmerk steeds meer voor de breedte begint te kiezen, door aan de onderkant uit te breiden. Hierdoor komener ook  steeds meer goedkopere Alpinestars-modellen in de collectie. Gevolg hiervan is dat het topsegment blijft verbazen met de soms schitterende motorpakken, motorlaarzen of handschoenen, maar dat er ook wel eens "kiloknallers" bijzitten waarop het logo van het topmerk wat misplaatst lijkt. Zo zijn er nu de SP8 motorhandschoenen vanaf 68 euro en een textielen Viper "doorwaai-jas" van 179 euro, enige jaren geleden zou dit nog onmogelijk zijn geweest. In 2013 kiest Alpinestars in de jaarlijkse nieuwe kleurenkeuzes vooral voor meer compleet zwarte kledingstukken, het blijkt dat dit voor motorrijders toch nog steeds één van de meeste aantrekkelijke kleurstellingen is.

Opvallende items
Als eerste zijn er de Ablaze Tech, Hellcat Tech, Resist Tech en Outcast Tech spijkerbroeken met protectie. Daarbij is niet gekozen voor versterkte vezels als Aramide in de "gewone' stof, maar wel voor ingebouwde protectie op knie, heup en billen. Alpinestars zegt dat de vraag naar dergelijke kleding stijgt, met vier verschillende modellen kan iedereen er eentje vinden die bij hem past.

Voor de dames is er binnen de Stella-dameslijn de Renee, een opvallend jasje met rondom protectie en zelfs ruimte voor een optionele rugprotector. Er is een goudkleurige versie die we niet heel snel op de Hollandse wegen verwachten, maar de denim met zwarte versie is een leuke combinatie van casual en functionele motorkleding, zolang het droog blijft in ieder geval.

Qua casual schoenen en kleding waren er ook weer de nodige nieuwe artikelen. Bij de schoenen is goed te zien dat een ex-Nike werknemer bij Alpinestars aan de slag is gegaan, vooral de Jogger loopschoenen geven een leuke knipoog naar het verleden. De Fastback is daarnaast misschien wel de beste kruising tussen een casual en een functionele schoen van dit moment, de schoen ziet er prima uit en is door de waterdichte eigenschappen een goede kanshebber om als motorschoen in het Nederlandse weer te voldoen.

Zoals gezegd is er aan de onderkant van het aanbod veel bijgekomen. Zo is er nu het leren Orbiter motorpak in zowel een tweedelige als eendelige variant voor 649,- euro, daarnaast is de Celer een er goed uitziend motorjack voor 499 euro.2013-Alpinestars-Spring-Collection-motorkleding

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17