TT Institute mag bij circuit van Raad van State

Vandaag heeft de Raad van State uitspraak gedaan in een zaak die aangespannen is door RE-Z Ontwikkeling, namens TT Hotel Vastgoed, tegen de gemeente Assen. Laatstgenoemde heeft een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het TT Institute op het terrein van TT World. Het TT Institute (Technicians Training Institute) biedt opleidingen op het vakgebied mobiliteitstechniek.

RE-Z Ontwikkeling B.V., projectontwikkelaar van het nog te bouwen TT Hotel, is het niet eens met de verlening van de vergunning en kwam hiertegen in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Volgens het bedrijf wordt dit project uitgevoerd in strijd met het bestemmingsplan en is het daarnaast de vraag of het project financieel haalbaar is. Ook vindt zij dat de onderwijsfunctie niet zo prominent op TT-World aanwezig moet zijn. TT-World is een amusementspark. Ten slotte is het bedrijf van mening dat het gemeentebestuur niet is ingegaan op de geluidseffecten die de aanwezigheid van het Institute meebrengen. RE-Z Ontwikkeling zegt een groot belang bij een onderbouwing op dit punt te hebben, omdat zij de gasten van het TT Hotel een aangenaam verblijf moet kunnen waarborgen en omdat dit de exploitatie van het hotel direct raakt. Het gemeentebestuur stelt zich op het standpunt dat de locatie voor het TT Institute bewust is gekozen, omdat opleidingsinstituten waar (race)auto's worden gebouwd, zeer geschikt zijn om naast een circuit neer te zetten. Technici in spe zouden daarnaast tijdens racewedstrijden op het circuit kunnen meewerken aan 'lopende zaken', waaronder bandenwissels en technische interventies.

De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep. Zij is van mening dat het beroep dat RE-Z Ontwikkeling heeft aangespannen ongegrond is. Financieel gezien heeft het TT Institute genoeg middelen om het plan te realiseren. Deze zijn onder andere het bedrijfsleven, het Drenthe college en de Innovam. De Raad van State is van mening dat het TT Institute goed past in het concept van TT World, dit door de link met de auto- en motorbranche. RE-Z had aangegeven dat de aanmeldingen van leerlingen voor dit type onderwijs aan het teruglopen is. Dit blijkt in de provincie Groningen het geval te zijn, in Drenthe is onverminderd vraag naar goede en praktijkgerichte opleidingen. De jaarlijkse consequente groei in aantal leerlingen voor de opleiding Motorvoertuigen & Tweewielertechniek verklaart de nieuwe ruimtebehoefte. Over de geluidsoverlast was het college duidelijk, het TT Institute zal minder geluid produceren dan andere bronnen in de omgeving. De locatie is meer dan 50 meter van het hotel en het circuit zelf zal meer geluidsoverlast produceren waarvan de gasten misschien hinder van kunnen ervaren.

Voor de hele uitspraak klik HIER

tt_logo

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17