SCOOP: 2013 KTM Duke 390 ABS (video update)

Het kwam voor velen als een verrassing maar KTM zal morgen op de EICMA in Milaan de Duke 390 onthullen.  Deze Duke 390 zal een lichte motorfiets zijn die geschikt is voor het A2 rijbewijs (<35kW). De 390 Duke perst uit haar 373cc metende eencilinder een maximum vermogen van 43 pk en een maximaal koppel van 35 Nm. De 390 is verder voorzien van een enkele remschijf met ABS aan de voorzijde en een 6 versnellingsbak.  Daarmee zal deze eencilinder een heel handelbare motorfiets zijn voor het drukke stadsverkeer maar zeker ook een hele hoge funfactor hebben op dekienere B-wegen. Morgen na de persconferentie van KTM komen we terug op de details van deze 390 Duke.

ktm_390_duke_1

Ook te zien was er vandaag al een stukje van wat morgen ook onthuld gaat worden te zien, in de vorm van de de Duke 690 R. Daarnaast hebben we een sneak preview kunnen maken van de KTM superduke 1290R. Naar verwachting zal dit een motor zijn die morgen nog als een prototype zal worden gepresenteerd.

Update:

KTM heeft zojuist officieel de 390 Duke onthuld. Het 375cc metende eencilinder motorblok van het nieuwste lid van de Duke familie levert een vermogen van 44pk bij 9.500 toeren per minuut en is gekoppeld aan een 6 versnellingsbak. De 390 heeft een rijklaar gewicht van 139 kg zonder benzine. De tank heeft een inhoud van ongeveer 10,5 liter. Het motorblok hangt in een trellis buizenframe en wordt afgeveerd met WP suspension veercomponenten. De Brembo veercomponenten werken samen met een Bosch uitschakelbare ABS unit om de motor tot stilstand te brengen.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form