WK Superbikes tot 2015 op Eurosport

Eurosport en Infront Media hebben de -al sinds 1998 lopende- contracten over de uitzendingen van World Superbikes verlengd tot 2015. In het persbericht wordt vooral melding gemaakt van de uitzendingen voor de UK, Ierland, Duitsland en Frankrijk, maar ook de andere 55 landen die Eurosport bestrijkt, zullen meegaan in de deal. Alle races van het WK Superbikes en WK Supersport zullen door Eurosport live of met vertraging in HD uitgezonden gaan worden op Eurosport op Eurosport 2, ook de FIM Superstock 1000 Cup zal de nodige aandacht krijgen. Daarnaast verzorgt Eurosport de digitale distributie via de Eurosport Player en mobiele platforms. Overigens bestaat de mogelijkheid dat de uitzendingen voor Nederland niet 100% dekkend zullen zijn, omdat hier op zaterdag- en zondagmiddag live voetbalwedstrijden uit de Bundesliga op Eurosport 2 worden uitgezonden. De verlenging van het contract met drie jaar is een opluchting voor een aantal partijen die bang waren dat World Superbikes, net als MotoGP, van de Pan-Europese zender zou verdwijnen. Dit omdat beide kampioenschappen door hetzelfde bedrijf georganiseerd gaat worden dat enige jaren MotoGP weghaalde bij Eurosport

WorldSuperbikes-Eurosport-Infront

Update: Persbericht Eurosport Benelux: Eni FIM WK Superbike: Eurosport en Infront verlengen partnership

De Eurosport Groep en Infront Sports & Media hebben hun samenwerking in het kader van het eni FIM WK Superbike verlengd tot en met seizoen 2015.
De deal heeft betrekking op de live televisie – en digitale rechten in 59 Europese landen en brengt daarnaast exclusiviteit met zich mee in 4 Europese landen. Bij de overeenkomst zijn ook inbegrepen het FIM WK Supersport en de FIM Superstock 1000 CC Cup. Anders dan voorheen, is Eurosport nu exclusief live broadcaster on air, online en op mobiel in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Frankrijk. Alle ronden van de 3 kampioenschappen zullen live of enigszins uitgesteld te zien zijn op Eurosport of Eurosport 2 (beide ook in HD). Via de Eurosport Player, Eurosport’s (betaalde) live streaming service, zijn álle races van elke ronde in iedere discipline live te zien, inclusief de Superpole kwalificatie. De Eurosport Player is uiteraard ook beschikbaar op de meeste mobiele apparaten.

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17