Scorpion

Bridgestone BT22 14 mei 2019

yamaha tenere 700 820x100 2019

Detlev Louis overleden

Op 13 oktober is Detlev Louis, eigenaar van het gelijknamige bedrijf, op 93 jarige leeftijd overleden. Met zijn dood verliest de Duitse motorfietscultuur een van de meest gepassioneerde, creatieve en uiteindelijk succesvolle persoonlijkheden. Tot het einde van zijn leven stond hij aan het hoofd van het in 1938 opgerichte bedrijf, die hij van een kleine reparatiewerkplaats naar Europa' s grootste onderneming in motorkleding en accessoires wist uit te bouwen.

In zijn tienerjaren nam Detlev Louis fanatiek deel aan wegraces en als pas afgestudeerde ingenieur begon hij meteen na de Tweede Wereldoorlog AJS motorfietsen uit Engeland te importeren. Tegelijkertijd ontwikkelde hij tuningonderdelen en accessoires en bleef racen, waarbij hij de overstap maakte van de straat naar het terrein. In 1960 opende hij aan de Rentzelstraße in Hamburg de grootste motorzaak van Duitsland en importeerde bijna alle grote motormerken of had ze in zijn programma opgenomen. In 1964 was hij de eerste die een postordercatalogus van motorfietsaccessoires uitbracht. De start van het Louis filialen netwerk begon in 1980 en in 1991 richtte hij in Hamburg-Allermöhe een compleet logistiek centrum voor het postorderbedrijf op om zijn klanten te kunnen bedienen. Deze is meerdere malen uitgebreid.

Echtgenote Ute Louis, die tientallen jaren aan zijn zijde heeft gestaan, zal het bedrijf samen met de twee directieleden Nico Frey en Joachim Grube-Nagel ongewijzigd en als zelfstandig bedrijf voortzetten.

Louis-Logo

Bron: Motorrad, facebook Detlev Louis Motorradvertriebsges. mbH

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest
Ga

ktm orange days

kawa mei 19 z1000sx

IXS 20190418 NM Dark 350x300px

MotoGuzzi