Vertraging productie BMW motorscooters duurt voort

De productie van de nieuwe BMW C650GT en C600 Sport motorscooters blijft vertraging oplopen. Er wordt officieel niet aangegeven waar het probleem ligt, alleen dat het bij een externe partij zou zijn. Het is bekend dat BMW het motorblok bij Kymco in Taiwan laat bouwen, maar of de problemen hier vandaan komen wordt angstvallig stil gehouden. Volgens ingewijden zou de vertraging te maken hebben met aanpassingen aan de scooters, naar aanleiding van opmerkingen tijdens de perspresentatie. BMW kwam al in december 2011 met een publiciteitsvideo waarin het starten van de productie van de scooters op 1december gevierd werd. In die video werden scooters getoond die al geheel compleet van de band gerold leken te zijn. Klanten melden nu dat ze al enige tijd hun motorfiets hebben ingeruild, maar nog steeds geen informatie hebben ontvangen over de voortgang van de eerste leverdatum, die eerst op 14 april  2012 gepland stond. Tot op heden kan de fabriek of importeur nog niet aangeven wanneer de motorscooters alsnog zullen komen, volgens de woordvoerder van BMW Motorrad Nederland verwachten ze de levering "over enkele weken".

De offficiële reactie van BMW Motorrad Nederland: "BMW streeft naar een optimale kwaliteit van al haar producten. De geproduceerde voorserie modellen van de maxi scooters zijn door media en dealers uitstekend ontvangen. De eerste serieproductie bleek echter niet aan onze hoge kwaliteitseisen te voldoen. Na onderzoek bleek dat er productieapparatuur bij leveranciers aangepast moeten worden. Tot die tijd is de introductie van de BMW C 600 Sport en de BMW C 650 GT met enkele weken uitgesteld. Zodra BMW AG duidelijk is wanneer de productie hervat kan worden, zullen wij u nader informeren."

Voor BMW Motorrad is de huidige gang van zaken natuurlijk een nachtmerrie, vooral omdat de motorscooter een geheel nieuw marktsegment voor de fabrikant is. Eind 2010 overkwam een zelfde uitstel Kawasaki bij de introductie van de ZX-10R, daar werd alleen -na een eerste schrikreactie- wel sneller en duidelijker gecommuniceerd over de problemen en het tijdspad voor oplevering.

Link: Productie BMW motorscooters gestart
Link: KYMCO Signed a New Engine OEM Project with BMW

BMW-scooter-production-delay

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17