Belgische motorrijders protesteren in Brussel

België - Afgelopen zaterdag hebben zich tussen de 1.000 en 1.400 boze motorrijders verzameld voor een protestmanifestatie in Brussel. Met deze actie willen de motorrijders aandacht vragen voor wat ze een “motorfobisch Europa”  noemen. "Niet onze veiligheid staat voorop in Europa, wel de winsten van de producenten."

De manifestatie is georganiseerd door een Belgische federatie van boze motorrijders, de FBMC (Fédération Belge des Motards en Colère). Met deze actie willen de vooral Franstalige motorrijders een motorfobisch Europa aan de kaak stellen en protesteren ze tegen absurde regelgeving zoals de verplichte technische keuring van motoren en het voorgenomen besluit om ABS-systemen verplicht te stellen op nieuwe motorfietsen. Ook zien de motorrijders het beleid van de Belgische overheid ten aanzien van motorkleding niet zitten en willen ze dat er meer rekening wordt gehouden met de motor wat betreft infrastructuur en veiligheid op de weg.

De FBMC kondigt alvast voor september nieuwe acties aan. "Als ze niet naar ons luisteren, staan we hier in september weer. We zullen dan met meer zijn en we zullen dan niet meer zo braaf zijn. “

Voor de betoging was geen vergunning aangevraagd en het was dan ook opvallend dat deze zeer goed georganiseerd was en rustig verliep, ondanks dat meerdere belangrijke Brusselse verkeersaders werden geblokkeerd.

In navolging van Frankrijk en België wordt er ook in Nederland een protest georganiseerd in de vorm van een "bevrijdingsrit". Deze toertocht wordt op 5 mei gehouden en zal door heel Nederland plaatsvinden. Voor meer informatie, zie: Bevrijdingsrit zaterdag 5 mei 2012

Manifistatie_FBMC

Flyer_FBMC

Foto en flyer: FBMC

Bron: rtbf.be

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17