Drempels tegen racende motorrijders Lekdijk

Lopik pakt overlast van motorrijders op de Lekdijk aan. De gemeente plaatst drempels en grote attentieborden die motorrijders moeten aanzetten tot veilig weggedrag. Op de borden staat: "Stop overlast snelheid en lawaai. Wilt u hier met plezier blijven rijden? Rijd dan niet in groepen en pas uw snelheid en geluid aan".  Vorige week is gestart met het aanleggen van een aantal drempels in de 30 kilometerzone van de kern Jaarsveld. Ook op andere strategische plaatsen legt de gemeente dergelijke drempels aan.

Verbod
Lopik zegt de Lekdijk niet af te kunnen sluiten voor motoren, omdat de verkeerspolitie dit niet ondersteunt. De politie baseert zich bij deze beslissing op het lage aantal geregistreerde ongevallen. Toch gaat de gemeente er bij de verkeerspolitie op aandringen op zondagen te gaan handhaven, wanneer de overlast van motoren het grootst is. Ook zal Lopik weer proberen met de vereniging van motorrijders (KNMV) in contact te komen, om duidelijk te maken dat de overlast niet wordt getolereerd en een aanpassing van hun gedrag wordt verwacht.

Voorjaar
Nu het voorjaar is begonnen, neemt het aantal motorrijders op de Lekdijk toe. Het is vooral in het weekend druk en omwonenden klagen over snelheidsovertredingen en geluidsoverlast. Via een meldpunt verzamelt de gemeente klachten over motorrijders. Dit is via (0348) 55 99 85 bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur, of per e-mail via [email protected]

Dijk_Lopik

Bron: RTV Utrecht

 

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17