Geen flitsboete voor te hard rijden in België

Volgens de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’ worden er sinds begin dit jaar geen snelheidsovertredingen meer beboet die door Nederlanders in België zijn begaan. De krant geeft aan dat dit komt omdat het Nederlandse RDW geen gegevens meer doorgeeft aan de Belgische politiekorpsen. De 35 Belgische politiezones uit de grensstreek konden nog tot het eind van 2011 de kentekenplaatgegevens rechtstreeks opvragen bij het RDW In Nederland. Het RDW is echter overgestapt naar één contactpunt met de Belgische dienst voor inschrijvingen; het DIV (het Belgische RDW, red.). Die is er echter tot op heden nog niet in geslaagd om de daarvoor benodigde aanpassingen te voltooien.

Volgens korpschef Rudy Verbeeck van politiezone Grens (Kalmthout, Essen) moeten de Nederlandse snelheidsovertreders persoonlijk staande gehouden worden om het boetegeld te kunnen innen. Bij de federale politie, bevoegd voor autosnelwegen, geldt hetzelfde verhaal; duizenden flitsboetes verdwijnen sinds 1 januari in de prullenmand. Ook de parkeerbedrijven in grote steden zijn afgesloten van het Nederlandse computersysteem en kunnen een berg parkeerboetes niet incasseren.

In totaal kunnen momenteel een kleine honderdduizend Nederlandse snelheidsboetes niet geïnd worden. Volgens het DIV "wordt er aan gewerkt", maar de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer (FOD) geeft aan dat dit nog enkele maanden kan duren.

Flitskast_Belgie

Foto: Pascal Vyncke, SeniorenNet.be

Bron: Het Laatste Nieuws

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17