5602 kaw banner720x90 ninja650

 

Ecstar V1 820x100

Politie controleert motorrijders op dijken

Motorrijders opgelet! De politie in de Tieler-, Culemborger- en Bommelerwaard gaat het komende paasweekeinde motorrijders op de dijken extra in de gaten houden. In het paasweekeinde gaan veel motorrijders weer op pad en dat leidt elk jaar tot klachten van dijkbewoners over hardrijders en geluidsoverlast. Op de Waalbandijk en de Lekbandijk zijn georganiseerde controles, zo laat de politie vrijdag weten. Op andere plekken komt de politie in actie zodra er sprake is van overlast of gevaarlijk verkeersgedrag.

Op sommige plaatsen, zoals langs de Waal in de omgeving van Nijmegen, zijn in het weekend de dijken afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. KNMV Hoofd Verkeer & Rijopleidingen Arjan Everink ziet dat met lede ogen aan: "De KNMV is tegen afsluiting van dijkwegen. Wij zijn van mening dat het samenspel belangrijk is. Indien alle weggebruikers, dus motorrijders, wielrenners, wandelaars etcetera, rekening met elkaar houden, dan kunnen de dijkwegen voor al het verkeer geopend blijven."

Om irritatie en sluiting van dijkwegen te voorkomen, communiceert de motorbond jaarlijks de volgende richtlijnen naar haar leden en bij de KNMV aangesloten motortoerclubs:

- Rij zo weinig mogelijk - en liever helemaal niet - in grote, aaneengesloten groepen,

- Rij niet harder dan de maximum toegestane snelheid,

- Pas de snelheid indien nodig aan andere weggebruikers aan,

- Rij ook rustig in de vaak kleine dorpen met smalle straten,

- Maak met motor, auto of brommer zo weinig mogelijk toeren door in een zo hoog mogelijke versnelling te rijden,

- Rij niet met illegale, niet goed gedempte uitlaten.

Politie_logo_thumb

Bron: ANP en KNMV

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

V Strom 650A 300x250 V2

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17