Europese motormarkt Q1 2012 tempert verwachtingen

ACEM_trhumbDe Europese markt van gemotoriseerde tweewielers heeft in het eerste kwartaal van 2012 opnieuw een forse omzetdaling te verwerken gekregen. Met een daling van 8,2% blijven de fabrikanten en dealers ongerust over de toekomst. Het bromfietssegment kende een daling van 12,3%, terwijl de verkoop van gemotoriseerde tweewielers boven de 50cc gekrompen is met 6,35%

Na jaren van omzetdalingen, met als dieptepunt 2011 waarin een daling van 9,5% gerealiseerd werd, hoopte men dat deze negatieve trend zou worden doorbroken. Ondanks dat de start van een nieuw motorseizoen en introductie van nieuwe modellen meestal een positieve invloed op de verkoop laat zien, kondigt deze daling in het eerste kwartaal opnieuw een negatieve trend aan voor het komende jaar. De gerapporteerde 8,2% daling bevestigt dat de crisis waaronder de Europese GTW-sector te lijden heeft nu officieel zijn vijfde jaar ingaat. Alleen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland laten positieve cijfers zien met een groei van respectievelijk 2,7% en 1,5%. De andere  Europese markten melden een negatieve trend: Frankrijk -8,8%, Italië -14,8%, Spanje -17,9%, en Nederland -7,9%. Een lichtpuntje is er wel. In maart was het aantal verkochte eenheden twee keer zo groot als in februari, de maand waarin de omzet met 14,4% was gedaald ten opzichte van februari 2011.

In de rangschikking van de Europese markten verstevigt Frankrijk zijn eerste positie waarvan Italië voor het eerst in 2011 afstand moest doen. Deze verandering aan de top is een verdere indicatie van de structurele wijzigingen die de GTW-sector ondergaat.

 

ACEM_omzet

 

 

ACEM_diagram

Bron: ACEM

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17