Hero bekijkt aankoop Ducati

Gisteren heeft Pawan Kant Munjal, de CEO van de Indiase motorfabrikant Hero Motor Corporation, in een interview aangegeven serieus bezig te zijn met de mogelijke aankoop van Ducati. Dit meldt de gezaghebbende zakenwebsite Bloomberg. Munjal zei dat Hero door diverse banken benaderd was om gezamenlijk naar de overname van de te koop staande Italiaanse fabrikant te kijken en dat ze hierover met meerdere partijen in bespreking zijn gegaan. Al eerder liet Tata Steel zien dat een combinatie van Aziatische volumefabrikanten goed samen kan gaan met de productie van premium auto's, door de luxe-merken Jaguar en Land Rover aan te kopen. Ook Bajaj kocht al eerder een groot aandeel in het Oostenrijkse motornerk KTM.

Hero vulde haar overnamekas met de verkoop van miljoenen goedkope scooters en beëindigde recent nog een 26-jarige samenwerking met Honda. In 2011 werden er over het hele jaar maar liefst 6.117.599 motoren door het bedrijf verkocht, waarna Hero de grootste motorfabrikant ter wereld genoemd mag worden. Recent kondigde het merk al een samenwerking met Erik Buell aan. Volgens CEO Munjal heeft het bedrijf 1 miljard dollar als cash reserve.

Ducati werd recent door eigenaar Industrialinvest in de etalage gezet, waarbij de prijs op 1 miljard euro werd gesteld. Hiervoor  wordt naast een complete verkoop ook naar een beursgang gekeken. Volgens diverse bronnen binnen de financiële wereld is ook autofabrikant Volkswagen een serieus geïnteresseerd.

Link: Volkswagen onderhandelt over aankoop Ducati
Link: Bloomberg - India’s Hero Eyes Ducati Amid Takeover Quest

Ducat-Hero-Logo

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17