• Home
  • Motorbranche
  • Verkopen Pierer Mobilty (KTM, Husqvarna, GasGas) in 2021 naar recordhoogte gestegen
Verkopen Pierer Mobilty (KTM, Husqvarna, GasGas) in 2021 naar recordhoogte gestegen

Verkopen Pierer Mobilty (KTM, Husqvarna, GasGas) in 2021 naar recordhoogte gestegen

Met 332.881 verkochte motorfietsen behaalde KTM-moederbedrijf Pierer Mobility in het boekjaar 2021 qua verkoopcijfers een enorme groei van 23% ten opzichte van 2020. 

In Europa bedroeg het verkoopvolume ongeveer 120.000 motoren, terwijl ongeveer tweederde van de verkochte motorfietsen (ca. 210.000) buiten Europa op de markt kwamen. KTM is daarmee het grootste Europese motormerk ter wereld, met een forse voorsprong op BMW Motorrad. Belangrijkste markt was India, waar mede-eigenaar Bajaj lichte modellen voor KTM en haar zustermerken produceert, maar ook in Noord-Amerika en Australië werden veel KTM's en Husky's verkocht. Pierer verhoogt dan ook haar verwachtingen voor 2022 en zet voor het lopende jaar nu in op een jaaromzet van boven de 2 miljard euro. 

In het verleden waren de verkoopcijfers van de KTM-bedrijven wel eens wat diffuus, doordat de cijfers van elektrische fietsen opeens ook werden opgenomen in die van de motoren, maar daar is nu geen sprake meer van. Wel wordt gemeld dat het bij de fietsen net zo goed gaat, de verkopen bij de merken Husqvarna E-Bicycles, R Raymon, GasGas en Felt stegen naar 102.753, een stijging van 40%, waarvan 76.916 E-bikes, wat goed is voor een stijging van 37%. 

Overigens zijn de fietsen onder de KTM-merknaam geen product van Pierer, maar komen die uit het bedrijf KTM Fahrrad van de Oostenrijks/Taiwanese Carol Urkauf-Chen en jaar dochter Johanna, waar overigens nog véél meer fietsen worden verkocht dan bij de fietsmerken van Pierer Mobility.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form