MotoMondo nu ook importeur Moto Morini

MotoMondo nu ook importeur Moto Morini

De Nederlandse MotoMondo-organisatie is nu ook importeur van Moto Morini in zeven Europese landen geworden. Het Italiaanse motormerk Moto Morini bestaat als sinds 1937 en is momenteel eigendom van een Chinese eigenaar, de Zhongneng Vehicle Group, ook wel bekend als ZNEN. MotoMondo is al importeur van merken als Mash, Royal Enfield, Hyosung, Rieju en MV Agusta, waarbij er zeer nauw wordt samengewerkt met het Franse motorbedrijf SIMA. MotoMondo doet daarvoor de verdeling in Oostenrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, UK en Ierland. 

Het was de laatste jaren stil rondom Moto Morini, nadat een faillissement in 2009 de lange historie van het Italiaanse motormerk leek te beëindigen. Daarna volgde een onrustige periode waarin af en toe motoren werden aangekondigd en/of gebouwd. Eind 2018 kwam het merk in Chinese handen, waarna een constructie volgde die lijkt op die van Benelli: de grotere modellen borduren voort op die van het Italiaanse merk, terwijl uit China nieuwe, lichtere modellen volgen. Op de "Italiaanse" lijst staan nog steeds de 1200 Corsaro, Milano en Super Scrambler, terwijl vanuit China nu de X-Cape en SeieMezzo zijn aangekondigd, op basis van ongeveer hetzelfde 650 cc motorblok als de Kawasaki en CF Moto. 

Vice General Manager van Moto Morini, Alberto Monni: Het is met groot genoegen dat wij de start van de relatie met SIMA/ MotoMondo voor de distributie van Moto Morini in talrijke en belangrijke Europese landen mededelen. Voor ons is dit het begin van een samenwerking die Moto Morini naar de posities zal brengen die tellen in de Europese motorwereld. De grote distributie ervaring van SIMA/ MotoMondo gecombineerd met de uniciteit, persoonlijkheid en kwaliteit van onze motorfietsen kan alleen maar een succes worden.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form