• Home
  • Motorbranche
  • Theorie-examens motorrijden wel toegestaan, theorielessen nog niet
Theorie-examens motorrijden wel toegestaan, theorielessen nog niet

Theorie-examens motorrijden wel toegestaan, theorielessen nog niet

Vanaf 28 april 2021 mogen de theorie-examens bij het CBR weliswaar weer van start voor de motor, auto en bromfiets, maar dit geldt niet voor fysieke theorielessen, die nog steeds verboden blijven. De afdeling Rijscholen van de Bovag vraag nu om verduidelijking bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarbij als reden voor het herstarten van de theorielessen wordt aangevoerd dat het hoger onderwijs ook één dag per week open gaat. Of dit een steekhoudend argument is zal moeten blijken uit de reactie van het ministerie van I en W. Tot die tijd zal online les natuurlijk als alternatief mogelijk blijven, voor veel examenkandidaten al een prima manier om zich voor te bereiden. 

Update 23 april: Rijscholen mogen nog geen (fysieke) theorielessen geven vanaf 28 april. Dit uitsluitsel heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vandaag gegeven, ondanks de lobby vanuit BOVAG.

De Tweede Kamer ziet overigens nog weinig in de voorgestelde noodmaatregelen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) om de wachttijden voor de rijexamens terug te dringen. Daarbij wordt vooral negatief gereageerd op de stappen die moeten worden genomen als het de rijscholen niet lukt om de slagingspercentages te verbeteren, een maatregel waarvan overigens weinig succes wordt verwacht. Het CBR stelt daarom voor om 17-jarigen tijdelijk geen (auto)rijexamen meer te laten doen, maar ook faalangstexamens en tussentijdse toetsen voorlopig te schrappen. Door de coronacrisis moeten meer dan 600.000 examens worden ingehaald. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form