• Home
  • Motorbranche
  • In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent
In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent

In 2020 verkocht BMW Motorrad 169.272 motorfietsen, min 3 procent

In het kalenderjaar 2020 heeft BMW Motorrad 169.272 motorfietsen en motorscooters aan klanten kunnen uitleveren, zo meldt de BMW Group. Hiermee daalt het totaal aantal verkochte motoren met 3,4% ten opzichte van vorig jaar, vooral als gevolg van de corona-pandemie. In het vierde kwartaal werden er 39.673 motoren verkocht, een stijging van 3,8 procent ten opzichte van Q4 in 2019. 

De overkoepelende BMW Group verkocht in totaal 2.324.809 auto's van haar merken BMW, MINI en Rolls-Royce, wat een daling van 8.4% inhoudt. Het concern laat weten grote stappen gemaakt te hebben in het digitaliseren van het verkoopproces, waarbij haar websites voor meer klanten hebben gezorgd. daarnaast zijn er ook grote stappen gemaakt op het vlak van emissie, een terrein waar Das Haus met argusogen wordt bekeken, nadat het dieselschandaal een aantal Duitse automerken in het nauw bracht. 

 "Dankzij onze Efficient Dynamics-technologieën en de meer dan 135.000 geëlektrificeerde voertuigen die we in Europa hebben geleverd, hebben we onze CO2-vlootdoelstellingen in de EU meer dan gehaald en konden we zelfs een paar gram onder de verplichte limiet komen", aldus Pieter Nota, Member of the Board of Management van BMW AG. Aan deze concernbrede doelstelling heeft de afdeling Motorrad met de omschakeling naar Euro5 geholpen, maar het toch te verwachten dat ook Motorrad op dit vlak meer zal moeten doen om de hele BMW Group in haar doelstellingen te steunen. Dit zal er vermoedelijk voor gaan zorgen dat de -reeds sinds 2014 gevoerde- C Evolution motorscooter snel een elektrische opvolger gaat krijgen, ook al is de voorganger niet enorm succesvol. Tot op heden wist BMW de komst ervan met een jaarlijks prototype uit te stellen, maar er zal nu toch eens een "urban mobility" productiemodel in de showrooms moeten arriveren.  


Share

Laatste Nieuws

Please enable the javascript to submit this form