• Home
  • Motorbranche
  • Yamaha herstart productie Europa, BMW heropent motordealers België
Yamaha herstart productie Europa, BMW heropent motordealers België

Yamaha herstart productie Europa, BMW heropent motordealers België

Bijna gelijktijdig laten Yamaha Motor en BMW Motorrad weten weer stappen vooruit te gaan zetten nu de impact van de coronacrisis iets minder lijkt te worden. 

Voor Yamaha Motor geldt dat ze vanaf 4 mei 2020 de productiefaciliteiten in Italië en Frankrijke weer gaat laten draaien. Dit betekent dat de Italiaanse Motori Minarelli motorfabriek in Calderara di Reno en de MBK Industrie assemblagefabriek in het Franse Saint Quentin weer gaan produceren, nadat deze half maart werden gesloten. Beide fabrieken hebben nog de oude namen, maar zijn feitelijk al zeer lange tijd productiefaciliteiten als volledig eigendom van Yamaha. 

BMW Motorrad Belux kondigt aan dat het zijn activiteiten zal heropstarten vanaf maandag 11 mei, na een volledige sluiting van alle dealerschappen. Vanaf die dag gaan verkoop, levering van nieuwe en tweedehands motoren en scooters, en de naverkoopdienst bij de dealers opnieuw volledig van start. Er is al begonnen met dringende service en leveringen, bijvoorbeeld voor overheids- en politiemotoren. Over recreatief motorrijden zijn de verschillende Belgische overheden het overigens nog niet eens


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form